Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Δύο βραβεύσεις έλαβε η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, για την μουσική επένδυση και την συνολική παρουσία, με την κωμωδία «Ο Πλούτωνας χάθηκε», με την οποία έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας την επιστήμη μέσα από το θέατρο». Το έργο παρουσιάστηκε στο θέατρο των Εκπαιδευτήριων της Ελληνογερμανικής Αγωγής, την Κυριακή 2 Απριλίου. Είναι η δεύτερη συμμετοχή του σχολείου, πέρυσι έλαβε το βραβείο σεναρίου. 

Το έργο έχει ως θέμα την εξαφάνιση του Πλούτωνα από την θέση του στο Ηλιακό Σύστημα, καθώς τον αποχαρακτήρισαν από πλανήτη σε νάνο και πικραμμένος έφυγε με τον δορυφόρο του τον Χάροντα. Η πλοκή εκτυλήσεται με τον Ήλιο να αναθέτει στον Κομήτη του Χάλεϋ(ντετεκτιβ), να ανακρίνει όλους τους πλανήτες, τους δορυφόρους και τους αστεροειδείς με σκοπό να τον βρούν και να τον πείσουν να γυρίσει πίσω.
Το ευρηματικό σενάριο γράφτηκε από την καθηγήτρια Κορίνα Ρόζη, ενώ η υπέροχη σκηνοθεσία και οι χορογραφίες αποτέλεσαν έργο της καθηγήτριας Ζέφης Παπαδημητρίου. Η μουσική ενορχήστρωση ανήκει στις μαθήτριες Νόρα Καραβασίλη-σύνθεση και πιάνο, Ηλιάνα Γιαννακοπούλου- κλασική κιθάρα και Μαρία Διαμαντοπούλου-σόλο ηλεκτρική κιθάρα. Στην θεατρική ομάδα συμμετέχουν οι εξής 25 μαθητές: Αλέξανδρος Μακράκης, Γιώργος Γουνελάς, Μαρία Γαζή, Μαρία Διαμαντοπούλου, Ιωακείμ Παπαδάκης, Σπύρος Δερμάτης, Μαρία Ρομπόλη, Ελευθερία Κονδυλούδη, Νόρα Καραβασίλη, Δήμητρα Άνθη, Aλέξανδρος Γουνελάς, Νεφέλη Γάγκου, Βικτωρία Γιαννοπούλου, Αναίς Καλιτέρη, Μαριτίνα Καραμολέγκου, Ανδρονίκη Μουταφτσή, Γιάννης Χορός, Μαρίλια Καραγκιόζη, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλιάνα Γιαννακοπούλου, Χρήστος Αντώναρος, Αγγελική Μπάκου, Ευφροσύνη Γιαλτίζογλου, Γεωργία Αλτανοπούλου.
Κατά της διάρκεια της παράστασης τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα τόσο από μέρους των καθηγητών όσο και από μέρους των συμμετέχοντων μαθητών. Από την μία ήταν έντονο το αίσθημα της αγωνίας και του άγχους άλλα ταυτόχρονα κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός, η ευχαρίστηση, η χαρά και η ανυπομονησία. Το κοινό ήταν ιδιαίτερα ζεστό και φάνηκε να διασκεδάζει. Σε κάποια σημεία της παράστασης γελούσαν μέχρι και οι κριτές, ενώ στο τέλος όλοι ζητωκραύγαζαν, χειροκροτούσαν παρατεταμένα και ακούγονταν ιαχές. Οι συμμετέχοντες ήταν ικανοποιημένοι με την αποδοσή τους και περίμεναν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα.
Το απόγευμα, της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων. Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας κατάφερε να αποκτήσει το βραβείο για την καλύτερη μουσική επένδυση, αλλά και το πρώτο βραβείο που το ανέδειξε πρώτο ανάμεσα στα συμμετέχοντα σχολεία για την καλύτερη συνολική παρουσία. Οι στιγμές που έζησαν οι καθηγητές και οι παρεβρισκόμενοι μαθητές του σχολείου ήταν απερίγραπτες!
Με την επιμονή, την υπομονή και την σκληρή προσπάθεια μπορεί κανείς να καταφέρει τα πάντα.
Προσοχή ο Πλούτωνας χάνεται και και στην Γλυφάδα!!! Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 6:00 το απόγευμα!

ΗΛΙΑΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ










1 σχόλιο:

  1. Σπουδαία διάκριση διότι είναι δύσκολο να περιγράφεις κοσμογραφικά φαινόμενα και με χιούμορ τα οποία να υπηρετούν την μάθηση. Αναμένω την παρουσίαση του θεατρικού έργου. Μια παράκληση, να υπάρξει σχετική ανάρτηση-υπενθύμιση στο "Διάλειμμα". Δυστυχώς τα παιδιά στην εφηβεία δεν ενημερώνουν το σπίτι για τις επιτυχίες του σχολείου και για τις εκδηλώσεις. Οι ενημερώσεις βγαίνουν από το σακίδιο στο τέλος της χρονιάς πλην των εκδρομών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή