Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας που έλαβαν μέρος στον απαιτητικό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής τα πήγαν καλά! Διακρίθηκαν τέσσερις μαθητές, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχημένων συμμετοχών του σχολείου. 

Τα παιδιά συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Αριστοτέλης» που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Στους 666 πρωτεύσαντες της Α΄ Γυμνασίου έλαβε το 2ο βραβείο αριστείας  για την υψηλή της επίδοση η μαθήτρια  Πολίτου Ελένη και  εύφημο μνεία για την επίδοσή του ο μαθητής Αναγνωστόπουλος Μάριος. Στους 335 πρωτεύσαντες της Β΄ Γυμνασίου εύφημο μνεία για την επίδοσή της έλαβε η μαθήτρια  Πασχαλίδη Κωνσταντίνα. Στους 296 πρωτεύσαντες της Γ’ Γυμνασίου η μαθήτρια Κυριακοπούλου Αγγελική έλαβε εύφημο μνεία.
Την προετοιμασία και την υποστήριξη της ομάδας των μαθητών που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ανέλαβαν οι καθηγήτριες Γεωργία Πράππα και Αικατερίνη Ραυτοπούλου.
Η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν και ερωτήσεις πειραματισμού, που ακολουθούνται και στις διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου