Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ένας γλάρος σε φουρτούνες

Βραβεία Χορογραφίας και Μουσικής Επένδυσης

Τα οικολογικά μηνύματα από την επικαιρότητα αλλά και το πολύ γέλιο ξεσήκωσαν όσους παρακολούθησαν την παράσταση «Ένας γλάρος σε φουρτούνες», που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, το Σάββατο, 21 Απριλίου, στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

Ξεχώρισαν τα παιδιά της ομάδας, οι ηθοποιοί - μαθητές, που με το ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο την παράσταση. Το πιστοποιούν και τα δύο βραβεία που απέσπασε, της καλύτερης Χορογραφίας και της καλύτερης Μουσικής Επένδυσης!
Τιμητικό βραβείο έλαβε η καθηγήτρια Ρόζη Αικατερίνη για την συμμετοχή της και τη συνολική παρουσία της στην συγκεκριμένη δράση. 
Το κύριο θέμα της παράστασής ήταν η περιβαλλοντική καταστροφή που γνώρισε ο Σαρωνικός κόλπος το Φθινόπωρο του 2017 και αμέσως μετά οι πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής. Οι καταστροφές αυτές συνδέθηκαν με το ευρύτερο θέμα της καταστροφής του περιβάλλοντος, τις επιπτώσεις του στους οργανισμούς αλλά και στις οικονομίες – κοινωνίες καθώς και τις λύσεις που υπάρχουν ώστε να αποφύγουμε να γίνουμε κι εμείς... έκθεμα από τα παλιά.... 
Σκοπός του έργου είναι όχι μόνο η γνώση άλλα και να ποιούν ήθος οι ερασιτέχνες ηθοποιοί... γι ‘ αυτό και επιλέξανε το θέμα αυτό και προσπαθήσανε να το ελαφρύνουνε λίγο δίνοντάς του κέφι αλλά και δυνατά νοήματα.
Το ευρηματικό σενάριο γράφτηκε από την καθηγήτρια Κορίνα Ρόζη, ενώ η υπέροχη σκηνοθεσία και οι χορογραφίες αποτέλεσαν έργο της καθηγήτριας Ζαφειρίας Παπαδημητρίου. Η εξαίρετη μουσική σύνθεση ανήκει στις μαθήτριες Νόρα Καραβασίλη (και πιάνο) και Ηλιάνα Γιαννακοπούλου (και κλασική κιθάρα).  Τα σκηνικά δημιούργησαν ο καθηγητής Ανδρέας Μακρογκίκας με τους μαθητές  Αλέξανδρο Αντύπα και  Θεόδωρο Χατζαλέξη.  Τα κουστούμια επιμελήθηκε η γονέας  Σταυρούλα  Πουλικάκου – Τομαή. 
Στην παράσταση πρωταγωνίστησαν οι μαθητές: Αλτανοπούλου Γεωργία, Αλτανοπούλου Βασιλική, Άνθη Ελεάνα, Γιαλτίζογλου Ευφροσύνη, Γιαννοπούλου Βικτώρια, Μπάστα Αικατερίνη, Σιαπατόρη Μαρία, Γάγκου Νεφέλη, Γιαννακοπούλου Ηλιάννα, Δασκαλοπούλου Ιωάννα, Κυριακοπούλου Βαλεντίνα, Μακράκης Αλέξανδρος, Πιτσάκη Ευγενία, Τσιλιμός Αναστάσιος, Τσάτσου Ειρήνη, Άνθη Δήμητρα, Κονδυλούδη Ελευθερία, Γουνελάς Γεώργιος, Μακράκης Αλέξανδρος, Τσιλιμός Αναστάσιος, Αγγελίδου Μελίνα, Γεωργιλοπούλου Αμέρισσα, Γιαλτίζογλου Ευφροσύνη, Λουπουλιάκ Ντιάνα, Μιχαλαριά Χρυσούλα, Γάγκου Νεφέλη, Κουσάνα Λουΐζα, Τομαής Ιωάννης, Αντώναρος Χρήστος, Βάσση Σταματέο  και Γιάνναρη Δήμητρα.
Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Κωσταλούπη.
Σχετική δημοσίευση υπάρχει ΕΔΩ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου