Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση

Ένας γλάρος σε φουρτούνες

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας παρουσιάζει το ενδιαφέρον θεατρικό έργο, «Ένας γλάρος σε φουρτούνες», στο θέατρο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στην Παλλήνη, το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 13:00, με ελεύθερη είσοδο.

Φέτος... έχουμε θαλασσοταραχή... αλλά ο Γλάρος μας θα βρει τον δρόμο του καθ' ότι Γλυφαδιώτης!!!
Φθινόπωρο του 2017, Γλυφάδα. Ένας γλάρος, στο πετρέλαιο λουσμένος, ο καημένος, μαύρος κι άραχνος... αν και κάποτε λευκός βλέπει ένα κοπάδι αθερίνες και εξιστορεί το πάθημα του… Το φύκι , το στρείδι , ο ροφός, το μπαρμπούνι , ο αχινός , το χταπόδι ... ακόμα και το σοφό πλανκτόν πλησιάζουν να βοηθήσουν, να ενημερώσουν. Οι γόπες εξοργίζονται ... Ο γλάρος απελπίζεται. Τι θα γίνει, θα αποδημήσει ή θα τον συγκρατήσουν οι φίλοι του; Η συνέχεια επί της σκηνής!...
Για τρίτη συνεχή χρονιά παράσταση της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου παρουσιάζεται στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» που είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Αποσκοπώντας το άνοιγμα του σύγχρονου σχολείου προς την κοινωνία μέσω δημιουργικών μεθόδων διδασκαλίας της επιστήμης και της επικοινωνίας  με τρόπο καινοτόμο και συνάμα πολυδιάστατο.
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας την προηγούμενη χρονιά, το 2017, συμμετείχε με το έργο «Ο Πλούτωνας χάθηκε» και απέσπασε δύο βραβεία, της Καλύτερης Συνολικής Παρουσίασης και της Μουσικής Επένδυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου