Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Βλέπω τον άνθρωπο

Εξοικείωση με την Αναπηρία

Τον συνάνθρωπό μας, τον Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, είχε καλεσμένο το  3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, ο οποίος είναι Συντονιστής Βιωματικών Παρεμβάσεων- Motivational Speaker από το ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) και επικοινώνησε με τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να άρει τις προκαταλήψεις και τον αποκλεισμο των νέων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης του γενικού πληθυσμού και την κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρία.

Ο κ. Παναγιώτης, απέκτησε κινητική αναπηρία στα 21 του χρόνια, μετά από τροχαίο, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν, με τέτοιο τρόπο που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παιδιών. Συνειδητοποίησαν οτι η  αρνητική στάση απέναντι στα άτομα με αναπηρία οφείλεται σε έλλειψη γνώσης, ενημέρωσης και κατανόησης σχετικά με το θέμα.
Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα του άλλου καθώς και η έμπρακτή αποδοχή της, συμβάλει στην δημιουργία κοινωνιών οι οποίες χαρακτηρίζονται από αρχές ισότητας, αλληλοσεβασμού και δίκαιης μεταχείρισης.

Καραβασίλη Νόρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου