Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Εμπνευσμένος

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

Η 25η Μαρτίου, η διπλή γιορτή, θρησκευτική και εθνική, για το ελληνικό έθνος, το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας την τίμησε στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».  Η γιορτή περιελάμβανε θεατρικό δρώμενο που επιμελήθηκαν οι μαθητές του προγράμματος «Μικροί λογοπλάστες», τραγούδια από την χορωδία, καθώς και παραδοσιακούς χορούς.

Ο εμπνευσμένος εορτασμός, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στις θυσίες και την αποφασιστικότητα των γνωστών και άγνωστων αγωνιστών, που εξεγέρθηκαν με σκοπό την πολυπόθητη λευτεριά. Η διπλή γιορτή ήταν τόσο συνδεδεμένη που παρουσιάστηκε ως ενιαία, με την έννοια της ταύτισης, γένους και πίστης. 
Η απαγγελία ποιημάτων του Διονυσίου Σολωμού και η ανάγνωση κειμένων του Μακρυγιάννη καθώς και «ο λόγος προς τους νέους» του Κολοκοτρώνη μετέφερε τους θεατές στους χρόνους της Επανάστασης. Την περιπλάνηση ενίσχυσε τόσον η επιτυχημένη επιλογή και διασκευή κειμένων όσο και ο θεατρικός τρόπος  παρουσίασης. Τα παιδιά της καθηγήτριας Θεοδώρας Μπατίλα, στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Μικροί λογοπλάστες», παρουσίασαν ολοκληρωμένη παράσταση!
Παράλληλα επιλεγμένες ζωγραφικές παραστάσεις προβάλλονταν σε οθόνη που έντυναν με ρεαλιστικό- εικαστικό τρόπο την θεατρική εικόνα, τα οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια Αικατερίνη Ραυτοπούλου. 
Τα μέρη της γιορτής τα συνέδεσαν τα τραγούδια που εκτέλεσε η χορωδία της οποίας την διδασκαλία και την άριστη επιλογή των τραγουδιών φρόντισε η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα. 
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν με λεβεντιά και χάρη μαθητές του σχολείου που δίδαξε με επιτυχία η καθηγήτρια Χρυσή Γεωργακάκη.
Το παρατεταμένο χειροκρότημα φανέρωσε τον ενθουσιασμό των παρευρισκομένων για την επιτυχημένη γιορτή που παρακολούθησαν.

Μαρία Σιαπατόρη, Δήμητρα Γιάνναρη


ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου