Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ

Σύμπραξη με το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λευκωσίας

Στο Περιβαλλοντικό πρόγραμμα διασχολικών συνεργασιών Ελλάδας- Κύπρου, «Χρυσοπράσινο φύλλο», συμμετέχει το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας με την Ρητορική και Περιβαλλοντική ομάδα. Στο διετές πρόγραμμα το σχολείο συμπράττει με το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Λακατάμειας Λευκωσίας.

Την φετινή χρονιά που είναι προπαρασκευαστική, προβλέπεται, η ανταλλαγή καθηγητών των δύο σχολείων και η επικοινωνία των μαθητών για περιβαλλοντικά θέματα,  μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (skype). Την επόμενη σχολική χρονιά πραγματοποιείται η ανταλλαγή δεκατεσσάρων προσεκτικά επιλεγμένων μαθητών και δύο συνοδών από την μία χώρα στην άλλη όπου παρουσιάζονται οι περιβαλλοντικές εργασίες στις σχολικές κοινότητες και στις τοπικές κοινωνίες.
Η κύπρια καθηγήτρια και υπεύθυνη του προγράμματος, Αντωνία Στρατούρα, ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος και επισκέφτηκε το 3ο Γυμνάσιο με σκοπό να έχει μια πρώτη επαφή και να γνωρίσει τους μαθητές και τους καθηγητές του και να τους παρουσιάσει το σχολείο της, το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου
Το Κυπριακό Γυμνάσιο φιλοξενεί 410 μαθητές και 52 καθηγητές. Γειτονεύει με τον ποταμό Πεδιαίο και την λίμνη Μάγκλη. Διαθέτει εργαστήρια χημείας, βιολογίας, φυσικής, οικιακής οικονομίας, τεχνολογίας, πληροφορικής, μαθηματικών και κλειστό γυμναστήριο.  Στην περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου συμμετέχουν 16 παιδιά που διοργανώνουν εκστρατείες καθαριότητας και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. 
Από το 3ο Γυμνάσιο, τρεις μαθήτριες, ενημέρωσαν αντίστοιχα την κύπρια εκπαιδευτικό για τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί όσο βρίσκεται στην Αθήνα, τις δράσεις, τις επισκέψεις και τους στόχους της περιβαλλοντικής ομάδας.

ΗΛΙΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΤΣΟΥ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Το έμβλημα του συνεργαζόμενου Κυπριακού σχολείου

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση

Η Κύπρια εκπρόσωπος με την γυμνασιάρχη που της προσφέρει αναμνηστικό δώρο 

Το κυπριακό δώρο περιλάμβανε παραδοσιακά προϊόντα της Μεγαλονήσου 

Η καθηγήτρια του γυμνασίου Αρχαγγέλου με μαθητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου