Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

  Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του νεαρού Αρμένιου, Μίκαελ Μπογκοσιάν, ο οποίος το 1914 φτάνει στην Κωνσταντινούπολη για να σπουδάσει Ιατρική. Εκεί γνωρίζει την όμορφη Άννα, σύντροφο ενός Αμερικανού φωτορεπόρτερ, την οποία ερωτεύεται. Τότε όμως ξεσπάει ο Μεγάλος Πόλεμος και η καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία ξεκινά τις απηνείς διώξεις εναντίον των Αρμενίων.

Έρωτες, σφαγές, πολιτικά παιχνίδια, ηρωισμοί και κάθε είδους βαναυσότητες παρελαύνουν από ένα θεαματικό ιστορικό δράμα, που δεν αφήνει ούτε ένα κλισέ ανεκμετάλλευτο για να καταγγείλει ένα από τα μαζικότερα εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα.
Με αστρονομικό κόστος παραγωγής της τάξης των 90 εκατ. δολαρίων, η «Μεγάλη Υπόσχεση» χρηματοδοτήθηκε από τον αρμένικης καταγωγής, γεννημένο στην Αμερική, μεγαλοπαραγωγό Κερκ Κερκόριαν, πρώην ιδιοκτήτη της Metro-Goldwyn-Mayer (ή MGM), εταιρία παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Ήταν ένα έργο ζωής, αν και πραγματοποιήθηκε μετά το θάνατό του, το 2015, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Αρμενίων που δολοφονήθηκαν με βάναυσο τρόπο περισσότεροι από 1.500.000 άνθρωποι.Η ταινία είναι προορισμένη στο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω στη διαβόητη γενοκτονία των ομοεθνών του και στην μνήμη των.
Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας, πατήστε ΕΔΩ
Το επίσημο website της ταινίας, βρίσκεται ΕΔΩ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:   Τέρι Τζορτζ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Όσκαρ Άιζακ, Σαρλότ Λε Μπον, Κρίστιαν Μπέιλ, Σορέ Αγκντάσλου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 133'. Παραγωγής 2016
ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ: πατήστε ΕΔΩ
ΑΛΙΚ ΑΡΤΕΝΙΑΝ 

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική ταινία, που παρουσιάζει χωρίς ακρότητες τις σφαγές των χριστιανών της οθωμανικής αυτοκρατορίας, και στην περίπτωση των Αρμενίων. Η βάρβαρη εξουσία και ο μηχανισμός της που δεν έχει αλλάξει από την εμφάνισή των Τούρκων στην ιστορία. χαρακτηριστικό της η βία χωρίς όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή