Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

 ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ"

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην παρέλαση, στο γεγονός του ΟΧΙ, που ενώνει τους Έλληνες! Άνθρωποι από όλες τις συνοικίες της πόλης βρέθηκαν στον Άγιο Τρύφωνα να θαυμάσουν, να χειροκροτήσουν τα παιδιά της Γλυφάδας που παρελαύνοντας τιμούσαν όσους αγωνίστηκαν για τις διαχρονικές αξίες αυτού του τόπου!

Πολυπληθής αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με επικεφαλής την καθηγήτρια Χρύσα Γεωργακάκη, συμμετείχε στην παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που έγινε στην Άνω Γλυφάδα, στην λεωφόρο Γεννηματά. Το 3ο Γυμνάσιο, δια της καθηγήτριας Χρύσας Γεωργακάκη, αντιπροσώπευσε και τα γυμνάσια της πόλης καταθέτοντας στεφάνι στο Ηρώο!
Τίμησαν με την συμμετοχή τους στην παρέλαση τα παλληκάρια που υλοποίησαν το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στις βουνοκορφές της Πίνδου, στις θάλασσες του Αιγαίου και του Ιονίου και στον αέρα της πατρίδας. Τιμήθηκαν και οι γυναίκες που συμμετείχαν στην πρώτη γραμμή ως νοσοκόμες ή μετέφεραν πυρομαχικά αλλά και εκείνες που στα μετόπισθεν έπλεκαν ρούχα στους μαχητές ή εργαζόντουσαν στις θέσεις των ανδρών που πολεμούσαν φροντίζοντας παράλληλα και την οικογένεια.
Ο εορτασμός αυτός έδειξε ότι η καρδιά της πόλης βρίσκεται στην παραλία αλλά η ψυχή της θωρείται στο πάνω μέρος της, στην Τερψίθεα. Το εκδήλωσε το μαζικό, το ζεστό, το αυθόρμητο, το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα που συνόδευσε τα παιδιά των σχολείων της πολυπληθέστερης συνοικίας της Γλυφάδας.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου