Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΛΟΓΗ 15ΜΕΛΟΥΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας διεξάγονται την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου (αύριο), τις τρεις τελευταίες ώρες

Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο όπου αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων, κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να σημειώσει από μία (1) μέχρι επτά (7) επιλογές με μπλε στυλό. Η επιλογή της προτίμησης γίνεται δίπλα από το όνομα του υποψηφίου με ένα σταυρό.
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο συντονιστής της εκλογικής διαδικασίας, υποδιευθυντής Χρήστος Καραμέρος, θα ενημερώσει τους μαθητές, για τον ρόλο, τον κανονισμό και τις δραστηριότητες των μαθητικών κοινοτήτων. Στην συνέχεια οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να παρουσιαστούν στους συμμαθητές τους.
Την ευθύνη της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών έχει η εφορευτική επιτροπή των μαθητών.  
Ο ρόλος του 15μελούς είναι σπουδαίος, διότι εκπροσωπεί τους μαθητές του σχολείου και συνεργάζεται με άλλα σχολεία, το σύλλογο διδασκόντων, το σύλλογο γονέων και την τοπική αυτοδιοίκηση. Συντονίζει τα 5μελή και προωθεί τα αιτήματα των μαθητών. Δραστηριότητες που επιβάλλουν υπεύθυνη επιλογή από τους ψηφοφόρους μαθητές.
Περισσότερα για τις μαθητικές κοινότητες (και την εκλογική διαδικασία) και ειδικότερα για τον ρόλο του 15μελούς, βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου