Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

VERNE JULES [Βερν Ιούλιος]

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ

Μυθιστόρημα που σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή. Ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια και δράση που το ξαναδιαβάζεις ευχάριστα! Αναφέρεται στις περιπέτειες του Φιλέα Φόγκ και του συνοδού του Πασπαρτού κατά το ταξίδι τους σ΄ όλο τον κόσμο.

Την απόφαση να κάνει, ο Φογκ, το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες την έλαβε για να κερδίσει το στοίχημα των 20.000 λιρών που έβαλε στην Λέσχη Ριφόρμ. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα μεταφοράς και λόγω της ψυχραιμίας κι της ακρίβειας των κινήσεων τα κατάφεραν!
Σημαντικό μέρος του ταξιδιού του η Ινδία όπου περιπλανιόντουσαν πάνω σε έναν ελέφαντα. Εκεί γνώρισε και αγάπησε την γοητευτική Αούντα, την πήρε μαζί του και την παντρεύτηκε στην Αγγλία όταν έφτασε, η οποία τον έκανε τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο της οικουμένης!
Αλήθεια, δεν αξίζει να κάνει κάποιος  γι΄ αυτό το γύρο του κόσμου;
[Εκδότες: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΑΤΑΚΗΣ, ΜΙΝΩΑΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι.,  ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, ΑΓΚΥΡΑ, ΑΣΤΗΡ, ΚΕΔΡΟΣ]
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΧΑΛΑΡΙΑ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου