Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΡΑΔΙΑ του ΕΡΕΥΝΗΤΗ

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η μεγάλη  γιορτή  για  την  επιστήμη  και  την έρευνα, η Βραδιά του Ερευνητή, στην οποία μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, συζητήσεις, προβολές, παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά  και  γονείς,  έρχονται σε  επαφή με  τον άγνωστο κόσμο του ερευνητή, τον τρόπο εργασίας του και τους χώρους που κινείται! 


H  πολυδιάστατη  Βραδιά  του  Ερευνητή, κλείνει φέτος τα 12 της  χρόνια, με την ονομασία «Γίνε  κι  εσύ  ερευνητής» διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώ́ς 254), την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, το χρονικό διάστημα 17.00 – 24.00, με ελεύθερη είσοδο και αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών!
Οι δραστηριότητες των φορέων της συνδιοργάνωσης είναι:


Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών  «Δημόκριτος»

Παρουσιάζει διαδραστικές εκπαιδευτικές δράσεις, πειράματα, καινοτόμα προϊόντα, παρουσιάσεις και επιδείξεις αποτελεσμάτων από τα ερευνητικά προγράμματα των πέντε Ινστιτούτων του: «Νανοεπιστήμης & Νανοτεχνολογίας», «Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας»,  «Βιολογικών Επιστημών & Εφαρμογών», «Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» και «Πυρηνικής & Σωματιδιακής Φυσικής». Αναλυτικά οι παρουσιαζόμενες δράσεις βρίσκονται ΕΔΩ.


Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Οι παρουσιαζόμενες δράσεις στοχεύουν να επικοινωνήσουν στους επισκέπτες την έρευνα που πραγματοποιείται στα τρία Ινστιτούτα του (Περιβάλλοντος, Αστρονομίας/Διαστήματος και Γεωδυναμικό Ινστιτούτο). Αναλυτικά οι παρουσιαζόμενες δράσεις βρίσκονται ΕΔΩ.


ΕΛΚΕΘΕ - Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών

Συμμετέχει με μια σειρά αλληλεπιδραστικών δράσεων καθώς και με εκπαιδευτικά εργαστήρια. Μαθαίνεις μεταξύ άλλων και πως καθαρίζεται η θάλασσας από πετρελαιοκηλίδα. Αναλυτικά οι παρουσιαζόμενες δράσεις βρίσκονται ΕΔΩ.


Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το μόνο ερευνητικό κέντρο της Χώρας που συνδυάζει έρευνες στον τομέα των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών, δίνει το επιστημονικό του παρών. Αναλυτικά οι παρουσιαζόμενες δράσεις βρίσκονται ΕΔΩ.


Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”


Συμμετέχει δυναμικά και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια εμπειρία επιστήμης, τεχνολογίας και ψυχαγωγίας. Αναλυτικά οι παρουσιαζόμενες δράσεις βρίσκονται ΕΔΩ.


Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Συμμετέχει με διαδραστικές προβολές Εικονικής Πραγματικότητας ελεγχόμενες από το θεατή, και όχι στατικές. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από άμεση ανταπόκριση, ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια.. Αναλυτικά οι παρουσιαζόμενες δράσεις βρίσκονται ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου