Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ζωντάνεψε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών, την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Η αυλή γέμισε με παιδιά που σε παρέες συζητούσαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Οι μαθητές της Α τάξης είχαν ανάμικτα συναισθήματα, ήταν ενθουσιασμένοι που ήλθαν στο γυμνάσιο είχαν και άγχος για το νέο σχολικό περιβάλλον που βρέθηκαν!
Ο γνώριμος ήχος του σχολικού κουδουνιού σηματοδότησε την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Τα παιδιά παρατάχθηκαν ανά τάξη! Ο παπα- Σπύρος, ο εφημέριος της Παναγίτσας και παλαιός μαθητής του σχολείου, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού. Τελετή που παρακολούθησαν με τον πρέποντα σεβασμό όλοι οι παρευρισκόμενοι. Κορυφαία στιγμή για τα παιδιά ο ραντισμός τους με το αγιασμένο νερό.
Ο ιερέας μετά διάβασε το μήνυμα του Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου προς τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα για το νέο σχολικό έτος. Η αντιδήμαρχος Αναστασία Αργυροπούλου ανέγνωσε το μήνυμα του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου. Χαιρετισμό απεύθυναν η γυμνασιάρχης Ευγενία Λουμπαρδιά και ο λυκειάρχης Κωνσταντίνος Τυροβολάς. Παρόντες ήταν ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτριος Τσαμπίρας, και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, Ιωάννης Μασμανίδης.
Οι μαθητές στην συνέχεια κατανεμήθηκαν σε τμήματα και οδηγήθηκαν στις τάξεις τους, όπου τους δόθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα. Ακολούθησε η παραλαβή των βιβλίων, ιδιαίτερα κοπιαστική για τους μαθητές της Α΄ τάξης, που είχαν την ευπρόσδεκτη συμπαράσταση του γονέα ή του μεγαλύτερου αδελφού.
Έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο σχολείο, με την προδοκία η κοινή ευχή: «Καλή σχολική χρονιά», να ευοδωθεί!

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου