Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Michael Ende [Μίχαελ Έντε]

Η ΜΟΜΟ

Είναι από τα βιβλία που πραγματικά σε κερδίζει ανεξάρτητα από την ηλικία του αναγνώστη.
Διηγείται την περιπέτεια ενός μικρού κοριτσιού, της Μόμο, η οποία ζει σε ένα παλιό αμφιθέατρο. Κανένας όμως δεν ξέρει πότε και από πού προήλθε, ούτε καν η ίδια! Παρόλα αυτά  όλοι τη συμπαθούνε και τα παιδιά μαζί της δε βαριούνται ποτέ! Όταν είναι μαζί της πάντα δημιουργούν με την φαντασία τους νέα παιχνίδια. Έχει όμως και μεγαλύτερους φίλους, όπως είναι ο Μπέμπος ό οδοκαθαριστής και ο Τζίτζης ο ξεναγός. Η ιστορία κυλάει όμορφα μέχρι την εμφάνιση των γκρι κυριών. Τότε η Μόμο μπαίνει σε μια περιπέτεια προσπαθώντας να ελευθερώσει και να απαλλάξει τους πολίτες και τους φίλους της από τους κλέφτες του χρόνου!
Κατά την διάρκεια αυτής της ιστορίας υπάρχουν στιγμές συγκίνησης, χαράς και αγωνίας, με ανατρεπτικό περιεχόμενο, που το καθιστά ενδιαφέρον βιβλίο. Ολόκληρη η ιστορία εστιάζει σε αυτό: « Ο χρόνος βρίσκεται στη ζωή και η ζωή βρίσκεται στην καρδιά μας», μέσα από αυτή τη φράση το βιβλίο σε κάνει να καταλάβεις πως δεν πρέπει να σταματήσεις να αγωνίζεσαι μετρώντας και το κάθε δευτερόλεπτο. 
 [Εκδότης:   ΨΥΧΟΓΙΟΣ, σελίδες 272, έτος πρόσφατης έκδοσης 2013, μετάφραση: Σίνου Κίρα]

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΑΣΑΚΛΗ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου