Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Αγγελική Βαρελά



Ο Θεός αγαπά τα πουλιά

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα ζωής, που διαβάζεται από όλες τις ηλικίες, και μαθαίνεις να αγαπάς τους συνανθρώπους σου κάθε ηλικίας. Να αγαπήσουν οι μαθητές περισσότερο τα πουλιά και να σεβαστούν περισσότερο τους ηλικιωμένους. Στους μεγάλους να θυμηθούν  και να νοιώσουν αγάπη  για τους γονείς τους, που μέσα στο στρες της πόλης, τους ξεχνούν. Περιέχει σκηνές αστείες, συγκινητικές και αγωνίας.


Ένας κουρασμένος πελαργός προσγειώνεται ανώμαλα, ύστερα από μακρύ ταξίδι σε μια γειτονιά της Αθήνας. Τραυματίζεται πέφτοντας δίπλα σε ένα γηροκομείο και γίνεται σύμβολο στοργής  και συνεργασίας στα παιδιά του γειτονικού σχολείου και στους ηλικιωμένους.
Κεντρικός ήρωας είναι ο κύριος Φίλιππος ο οποίος μένει στο γηροκομείο από επιλογή του. Έχει αφιερώσει την ζωή του στο να εξυπηρετεί τους ανήμπορους συνανθρώπους του. Τα άλλα πρόσωπα της ιστορίας είναι τα παιδιά του 6ου δημοτικού, η Νίνα, ο Δημήτρης, ο Λεωνίδας, ο Θύμιος, η Δανάη και η Νεφέλη, όπου φρόντιζαν τον πελαργό και έκαναν παρέα στους ηλικιωμένους.
[Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ,  σελίδες 161, εικονογράφηση:  Ελένη Τσακμάκη, έτος πρόσφατης έκδοσης 2005]

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΡΙΓΟΣ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης της καθηγήτριας Ζαφειρίας Παπαδημητρίου. Το βιβλίο ο μαθητής το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου