Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Για τρίτη φορά!

Ο Πλούτωνας (πάλι) χάθηκε
  
Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας κλήθηκε για Τρίτη φορά να παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Ο Πλούτωνας χάθηκε» στο ξενοδοχείο Golden Coast στον Μαραθώνα Αττικής, στο πλαίσιο του θερινού σχολείου Creations. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή αυτή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ευρώπη.
H θεατρική ομάδα η οποία τον Απρίλιο κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία, της καλύτερης μουσικής επένδυσης και της καλύτερης συνολικής παρουσίας, αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στις άλλες συμμετοχές από τα  Γυμνάσια της Αττικής, στον διαγωνισμό του προγράμματος «Μαθαίνοντας την επιστήμη μέσα από το θέατρο».   Οι μαθητές που συμμετείχαν συναντιόντουσαν στο σχολείο κάθε Πέμπτη προκειμένου να κάνουν πρόβες για να προετοιμαστούν κατάλληλα για την παράσταση. Υπήρξε μια δυσκολία, οι απουσίες μαθητών, λόγω διακοπών και οι ρόλοι τους ‘επρεπε να δοθούν σε άλλους.
Οι συμμετέχοντες, μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και αφιέρωσαν, για άλλη μια φορά, πολύ χρόνο για να ξαναπροετοιμάσουν κατάλληλα το έργο. Η προσπάθεια ανταμείφθηκε και τούτη την φορά με την πολύ καλή παρουσίαση του έργου. Γέμισε με ικανοποίηση και χαρά τους συντελεστές η εξαίρετη παρουσία τους την οποία έζησαν  ως μια νέα εμπειρία.
 Οι συμμετέχοντες μαθητές και οι αντίστοιχοι ρόλοι τους ήταν οι εξής: Αλέξανδρος Μακράκης-Πλούτωνας, Γιώργος Γουνελάς-Χάροντας, Μαρία Γαζή-Ήλιος, Μαρία Διαμαντοπούλου-Ερμής, Σπύρος Δερμάτης-Κομήτης του Χάλεϋ, Mαρία Ρομπόλη-Αφροδίτη, Μαριτίνα Καραμαλέγκου-Γη, Νόρα Καραβασίλη-Σελήνη, Δήμητρα Άνθη-Άρης, Αλέξανδρος Γουνελάς-Δείμος, Γιώργος Γουνελάς-Φόβος. Αστεροειδείς: Γεωργία Αλτανοποπούλου, Δήμητρα Άνθη, Μαρία Γαζή, Ευφροσύνη Γιαλτίζογλου, Αναίς Καλυτέρη, Μαρίλια Καραγκιόζη, Μαριτίνα Καραμαλέγκου, Μαρία Κυριακοπούλου,Γιάννης Χορός-Δίας, Μαρίλια Καραγκιόζη-Γανυμήδης, Μαρία Κυριακοπούλου-Ευρώπη, Ηλιάνα Γιαννακοπούλου-Κρόνος, Δημήτρης Καλυτέρης-Τιτάνας, Αναίς Καλυτέρη-Ουρανός, Ευφροσύνη Γιαλτίζογλου Ποσειδώνας, Γεωργία Αλτανοπούλου-Δήμητρα
Μουσικές συνθεσεις και Πιάνο-Νόρα Καραβασίλη, Κλασική κιθάρα-Ηλιάνα Γιαννακοπούλου, Ηλεκτρική κιθάρα- Μαρία Διαμαντοπούλου.

Ηλιάνα Γιαννακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου