Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Υγιεινά και ελαφρά

Σπιτικά hamburger

Με λίγη προεργασία  από τη μαμά ή τον μπαμπά, θα είναι έτοιμα σε 15- 20 λεπτά!
Αφού ακόμα εσύ και η κουζίνα δεν γνωρίζεστε πολύ καλά, προτίμησε να μην φτιάξεις μόνος σου τα μπιφτέκια. Μια μέρα που η μητέρα σου θα φτιάξει μπιφτέκια, ζήτησε της να σου κρατήσει μερικά στην κατάψυξη.

Τι θα χρειαστούμε 
  • Ψωμάκι για hamburger ή και οποιοδήποτε άλλο ψωμί προτιμάμε
  • Μπιφτέκια μοσχαρίσια (αν τα έχουμε στην κατάψυξη, τα βάζουμε από την προηγούμενη στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν)
  • Τυρί του τοστ
  • Ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι και όποια άλλα λαχανικά προτιμάμε
  • Μουστάρδα, λίγη κέτσαπ


Ας το φτιάξουμε!

Σ΄ ένα ταψάκι, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα  και βάζουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία για να ζεσταθούν (αν τα μπιφτέκια είναι πολύ μεγάλα, μπορούμε να τα κόψουμε οριζόντια για να είναι πιο λεπτά).
Όσο τα μπιφτέκια ζεσταίνονται, ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και πλένουμε καλά τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, κλείνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για άλλα 5 λεπτά, προσθέτοντας στο καθένα μία φέτα τυρί για να λιώσει. Αν θέλουμε σ' αυτό το στάδιο, μπορούμε να βάλουμε στο φούρνο και τα ψωμάκια για να ζεσταθούν.  
Τώρα το μόνο που μένει είναι να τα …συναρμολογήσουμε και να τα απολαύσουμε!

Γιατί να το προτιμήσω απ΄ το έτοιμο;

Για πολλούς λόγους! Κατ' αρχήν, είναι πολύ πιο υγιεινό και ελαφρύ. Έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και πολύ λιγότερες θερμίδες.  Επίσης είναι πολύ πιο οικονομικό κι έτσι μπορείς να το φτιάξεις για σένα και τους φίλους σου όποτε θες!

Μην ξεχάσεις

Αν συνοδεύσεις τα hamburgerμε μία φρέσκια σαλάτα της προτίμησης σου, τότε έχεις ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα που περιλαμβάνει τρόφιμα απ΄ όλες τις διατροφικές ομάδες που χρειαζόμαστε στο κυρίως γεύμα μας (δημητριακά, πρωτεΐνες, λαχανικά).

ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου