Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Λίτσα Ψαραύτη

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Κρύβεται μια παράξενη αλλά μυστηριώδης περιπέτεια που θα συγκλονίσει όσους διαβάσουν αυτό το μυθιστόρημα.

Βασικό πρόσωπο είναι ένας δεκαεξάχρονος έφηβος, ο Νικήτας, ο οποίος περνούσε την μέρα του ψαρεύοντας στη Σάμο. Ξαφνικά εξαφανίζεται. Απρόσμενα, λοιπόν, παρουσιάζεται ένας νεαρός δημοσιογράφος που προσπαθεί να βρει κάποια στοιχεία  για την εξαφάνιση. Ξεκινάει μια έρευνα. Ο δημοσιογράφος συνδέεται με τη Σάμο από προσωπικές αναμνήσεις. Σταδιακά, λοιπόν, ανακαλύπτει δεδομένα από το δικό του παρελθόν, κρίσιμο για την ανακάλυψη του Νικήτα.
Το τέλος είναι ευχάριστο. Το παιδί βρίσκεται, ύστερα από μία περιπέτεια στη θάλασσα, έχοντας παρασυρθεί από τα κύματα. Επίσης έρχονται κοντά δύο νέοι άνθρωποι, ο Φώντας, ο δημοσιογράφος και η Όλγα και δημιουργούν μια σχέση αγάπης.
Η αστυνομική πλοκή και το μυστήριο, δημιουργούν αγωνία για την εξέλιξη. Εντυπωσιάζει η εύστοχη περιγραφή της νεανικής ψυχής από την συγγραφέα. Απόγνωση, μίσος, έρωτα ανακατεύονται με την αγάπη και τη μαχητικότητα. Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους ξέρουν να απολαμβάνουν ένα ποιοτικό βιβλίο!...
[Εκδότης: Πατάκης, σελίδες 144, έτος πρόσφατης έκδοσης 2009]

ΣΟΦΙΑ ΒΕΚΙΛΟΓΛΟΥ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου