Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 

Το ρεβίθι είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας.  Αποτελεί μια πλούσια φυσική πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ και άλλες βιταμίνες και άλατα, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και κάλιο.
Προστατεύει τον άνθρωπο από τη στεφανιαία νόσο, την αρτηριοσκλήρωση, την οστεοπόρωση, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και άλλες παθήσεις.

ΥΛΙΚΑ

2 ½ φλυτζάνια ρεβίθια μαγειρεμένα
2 φλυτζάνια τρίμματα ψωμιού
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
1 φλυτζάνι καρυδόψιχα
αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ρεβίθια και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και τα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα. Αν είναι αραιή προσθέτουμε και την καρυδόψιχα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30΄ για να κρυώσει και ύστερα το πλάθουμε. Τέλος, τους τοποθετούμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε στους 200ο C για 15΄ 

ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 ΣΣ. Η συνταγή της μαθήτριας αποτελεί εργασία της στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας της καθηγήτριας Ασπασίας Αμβράζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου