Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (2/2017)

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Κάποτε ήταν ένα μικρό κορίτσι. Δεν είχε γνωρίσει πατρίδα. Ο πόλεμος της είχε στερήσει αυτή την πολυτέλεια. Όλη του η ζωή ήταν ένα ταξίδι, μια ατέλειωτη βόλτα από χώρα σε χώρα, για την αναζήτηση ενός τόπου ασφαλούς. Μοναδική συντροφιά του παιδιού ήταν η οικογένειά του και τα μολύβια του. Αυτά τα προστάτευε σα θησαυρό στο μικρό του σακίδιο.

Η ζωή των περιπλανήσεων σίγουρα δεν είναι εύκολη. Οι στερήσεις ήταν πάρα πολλές. Τα χρήματα ήταν ελάχιστα, για να καλυφθούν ακόμα και οι βασικές ανάγκες. Το κοριτσάκι πουλούσε χαρτομάντηλα στα φανάρια για να κερδίσει ένα κουλούρι. Κάθε φορά μάλιστα που έβλεπε άλλα παιδιά να τρώνε παγωτό, ζήλευε αλλά δεν τολμούσε  να ζητήσει για τον εαυτό της , για να μην επιβαρύνει τους δικούς της.
Το μαγικό με αυτό το παιδί ήταν ένα χαμόγελο μόνιμα ζωγραφισμένο στα χείλη του. Το κορίτσι παρέμενε αισιόδοξο πως κάποια μέρα όλα θα αλλάξουν.  Όσα λίγα κι αν είχε, ένοιωθε την ψυχή του γεμάτη. Και να το μυστικό της: Το ταλέντο της! Όποτε το κορίτσι έβρισκε λίγο χρόνο,  αποσυρόταν σε μια γωνιά, έβγαζε τα μολύβια του και το χαρτί που ξέκλεβε από τα σκουπίδια στο δρόμο και επιτέλους ξέφευγε από όλα! Γράφοντας τις ιστορίες του, έφτιαχνε έναν πιο όμορφο κόσμο όπως τον φανταζόταν! Έτσι κάθε άσχημο συναίσθημα εξαφανιζόταν όχι μόνο για το ίδιο το παιδί αλλά και για την οικογένειά του. Τα γραπτά της μικρής θεράπευαν για λίγο τον πόνο των δικών της, που της έλεγαν πως έχει ταλέντο όχι μόνο συγγραφέα αλλά και ψυχολόγου!
Τα χρόνια πέρασαν. Το κορίτσι μεγάλωσε και έκανε το ταλέντο του επάγγελμα. Έγινε μια σπουδαία συγγραφέας, ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασε τα δύσκολα χρόνια της επιβίωσης. Συνήθιζε να διηγείται στα παιδιά της τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές των παιδικών της αναμνήσεων. Τους εξηγούσε πως δεν χρειάζεται να τα έχει όλα ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος. Αρκεί να έχει όνειρα και ελπίδα στην ψυχή του και να μην κουράζεται να ψάχνει τη θετική πλευρά της ζωής!

ΣΟΦΙΑ ΒΕΚΙΛΟΓΛΟΥ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθήτριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου