Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Mem Reduct

Δες άμεσα την κατανάλωση της μνήμης RAM του υπολογιστή σου
του Κυριάκου Οικονομίδη

Το Mem Reduct είναι μια δωρεάν και λιλιπούτεια εφαρμογή που σου δείχνει σε πραγματικό χρόνο πόση μνήμη RAM καταναλώνει ο υπολογιστής σου. Το σημαντικό σε αυτή την εφαρμογή είναι ότι υπάρχει επιλογή με ένα κλικ να καθαρίσεις την μνήμη (Clean memory) και να απελευθερωθεί μεγάλο ποσοστό από αυτήν, «ανακουφίζοντας» έτσι τον υπολογιστή σου και γλυτώνοντας τον από πιθανά κρασαρίσματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις ρυθμίσεις υπάρχει επιλογή να ορίσεις εσύ αυτόματα τον καθαρισμό της μνήμης RAM, ανάλογα το ποσοστό δέσμευσης που έχει εκείνη την στιγμή. Από προεπιλογή, το πρόγραμμα το έχει στο 90%, δηλαδή αν φτάσει στο 90% η χρήση της μνήμης RAM, τότε θα γίνει αυτόματα η απελευθέρωση μνήμης.
Το πρόγραμμα, αφού εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, «κάθεται» διακριτικά στην system tray, στην κάτω μπάρα της επιφάνειας εργασίας και δίπλα στο ρολόι, όπου σας δείχνει άμεσα το νούμερο (%) της μνήμης RAM που χρησιμοποιεί. Απαραίτητο και ελαφρύ πρόγραμμα για τον υπολογιστή σας. Στο download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στην σελίδα της εφαρμογής όπου μπορείτε να κατεβάσετε το εκτελέσιμο αρχείο (.exe) ή την portable έκδοση (.zip) του προγράμματος, δηλαδή την έκδοση που δεν χρειάζεται να κάνετε εγκατάσταση στον υπολογιστή.
Στοιχεία προγράμματος: Έκδοση: 3.2, μέγεθος: 321MB, λειτουργικό σύστημα: Windows All, κατασκευαστής: Henry ++
Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα.

Πηγή: http://www.dwrean.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου