Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


«ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ»

Ένα θανάσιμο «παιχνίδι» που απευθύνεται σε αφελείς εφήβους, αφού το έπαθλο είναι η αυτοκτονία του συμμετέχοντος κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ονομάζεται «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα») και κυκλοφορεί μέσω των μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media). 

Οι έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν στο ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών, τονίζοντάς τους ότι δεν πρέπει να αναφέρουν το παραμικρό στους γονείς τους!
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνες για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια). Ο «σκλάβος», το θύμα που κάνει ότι του υπαγορεύουν, πρέπει να ολοκληρώσει σε 50 ημέρες 50 δοκιμασίες. Η τελευταία, αν προλάβει να φτάσει, είναι η αυτοκτονία του…

Θάνατοι παιδιών έχουν αναφερθεί οι οποίοι έχουν υπερβεί τους 130 σε Ρωσία και Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας επαγρυπνά, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις.
Γονείς και παιδιά, αν υποπτευθείτε ακόμα, ότι κάποιος σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση  ή ότι ξεκίνησε να παίζει (με τον θάνατο) ή ακόμα απλά σας ήλθε ενημέρωση για να παίξετε,  επικοινωνήστε άμεσα με την Ελληνική Αστυνομία, τηλεφωνικά στον αριθμό 11188 ή με e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D ή μέσω twitter : @ CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου