Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής τα πήγαν καλά! Διακρίθηκαν επτά μαθητές, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχημένων συμμετοχών του σχολείου. 


Τα παιδιά συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Αριστοτέλης» που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Στους 606 πρωτεύσαντες της Α΄ Γυμνασίου έλαβαν το 3ο βραβείο αριστείας  για την υψηλή τους επίδοση οι μαθήτριες:  Καραχάλη Ειρήνη, Δασκαλοπούλου Ιωάννα και Σιαπατόρη Μαρία. Με εύφημο μνεία για την επίδοσή του έλαβε ο μαθητής Καρατζένης Ιάσονας. Στους 298 πρωτεύσαντες της Γ΄ Γυμνασίου το 3ο βραβείο αριστείας  για την υψηλή της επίδοση έλαβε η μαθήτρια Κουσίδη Ευαγγελία και εύφημο μνεία για την επίδοσή τους έλαβαν, ο μαθητής Μπάσα Μαρίνος και η μαθήτρια Πνευματικού Μαρία.
Την προετοιμασία και την υποστήριξη της ομάδας των μαθητών που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ανέλαβαν οι καθηγήτριες Γεωργία Πράππα και Αικατερίνη Ραυτοπούλου.
Η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν και ερωτήσεις πειραματισμού, που ακολουθούνται και στις διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου