Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ

Η εξαιρετική και διπλά βραβευμένη κωμική θεατρική παράσταση «Ο Πλούτωνας χάθηκε» παρουσιάστηκε και στην Γλυφάδα, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον γονείς, καθηγητές και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνοντας την επιστήμη μέσα από το θέατρο», όπου απέσπασε τα βραβεία, της μουσικής επένδυσης και της συνολικής παρουσίας. 
Η υπόθεση αναφέρεται στην εξαφάνιση του Πλούτωνα από την θέση του στο Ηλιακό Σύστημα, καθώς τον υποτίμησαν από πλανήτη σε νάνο αστέρα. Ο Ήλιος, τότε, ανάθεσε στον Κομήτη Χάλεϋ, να ανακρίνει τους πλανήτες, τους δορυφόρους και τους αστεροειδείς με σκοπό να βρεθεί και να τον πείσουν να γυρίσει. Η όλη αναζήτηση δημιουργεί μια εύθυμη ατμόσφαιρα. Το κατάλληλο περιβάλλον όπου έμαθαν με ευχάριστο τρόπο τα παιδιά (και όχι μόνον αυτά), τους πλανήτες, τα αστέρια, τους κομήτες, όλο το μάθημα της γεωγραφίας που αναφέρεται στο διάστημα… 
Η παράσταση είναι δημιούργημα μαθητών και καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Το σενάριο γράφτηκε από την καθηγήτρια Κορίνα Ρόζη, ενώ η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι δημιουργία της καθηγήτριας Ζέφης Παπαδημητρίου. Η μουσική ενορχήστρωση ανήκει στις μαθήτριες Νόρα Καραβασίλη-σύνθεση και πιάνο, Ηλιάνα Γιαννακοπούλου- κλασική κιθάρα και Μαρία Διαμαντοπούλου-σόλο ηλεκτρική κιθάρα. Τους ρόλους αποδίδουν με ευσυνειδησία ηθοποιού οι μαθητές: Αλέξανδρος Μακράκης, Γιώργος Γουνελάς, Μαρία Γαζή, Μαρία Διαμαντοπούλου, Ιωακείμ Παπαδάκης, Σπύρος Δερμάτης, Μαρία Ρομπόλη, Ελευθερία Κονδυλούδη, Νόρα Καραβασίλη, Δήμητρα Άνθη, Aλέξανδρος Γουνελάς, Νεφέλη Γάγκου, Βικτωρία Γιαννοπούλου, Αναίς Καλιτέρη, Μαριτίνα Καραμολέγκου, Ανδρονίκη Μουταφτσή, Γιάννης Χορός, Μαρίλια Καραγκιόζη, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλιάνα Γιαννακοπούλου, Χρήστος Αντώναρος, Αγγελική Μπάκου, Ευφροσύνη Γιαλτίζογλου, Γεωργία Αλτανοπούλου.
Η επιτυχία της παράστασης κρίθηκε και αυτή την φορά. Το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα ήταν η επιβεβαίωση!
Η παράσταση αυτή δεν ήταν η τελευταία, δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι αρχές Ιουλίου θα παρουσιαστεί στον Μαραθώνα!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΑΣΠΡΟΥΛΗ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου