Τρίτη 4 Απριλίου 2017

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Tο κορυφαίο γεγονός, της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας αλλά και τον Ευαγγελισμό της Παναγίας, τίμησε με την λαμπρότητα που αρμόζει η σχολική κοινότητα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Η διπλή γιορτή που κάνει όλους Έλληνες να νιώθουν υπερήφανοι.
Ο εμπνευσμένος εορτασμός, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στις θυσίες και την αποφασιστικότητα των γνωστών και άγνωστων αγωνιστών, στους άνδρες, στις γυναίκες και στα παιδιά που εξεγέρθηκαν με σκοπό την πολυπόθητη λευτεριά. Σε όλους αυτούς που σήκωσαν το λάβαρο της εξέγερσης με μονόδρομο την ελευθερία ή διαφορετικά το θάνατο.
Στην επιτυχία της γιορτής συνετέλεσαν οι μαθητές όλων των τάξεων που συμμετείχαν με πάθος βιωματικό στο θεατρικό δρώμενο και η χορωδία με τα καλοεκτελεσμένα και επίκαιρα τραγούδια για 1821 και την Παναγιά. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κρητικούς χορούς που χόρεψαν με λεβεντιά και χάρη μαθητές και μαθήτριες, τιμώντας ειδικά την εξέγερση της μεγαλονήσου που κατέληξε σε σφαγή αμάχων κατά την διαχρονική τακτική των Τούρκων.
Οι θεατές μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ένιωσαν υπερηφάνεια που εκδηλωνόταν με ζωντανά και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Η αναγκαία θύμηση ότι είμαστε Έλληνες και για την δύσκολη περίοδο που περνάμε.
Την γιορτή  επιμελήθηκε  και συντόνισε η καθηγήτρια  Αικατερίνη Ρόζη. Η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα ανέλαβε την προετοιμασία  της χορωδίας. Η καθηγήτρια Χρύσα Γεωργακάκη δίδαξε τους κρητικούς  χορούς.
ΜΑΡΙΝΑ ΤΡΟΧΙΔΗ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου