Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Γιορτάζει «Το Διάλειμμα»

1000 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 37 ΜΗΝΕΣ!

Στην εποχή της τεχνολογίας η επικοινωνία των ανθρώπων έχει πάρει άλλες διαστάσεις, το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας έχει το Διάλειμμα, την ηλεκτρονική εφημερίδα της δημοσιογραφικής ομάδας του. Η GOOGLE θύμισε, το Σάββατο 4 Μαρτίου, ότι έχει πραγματοποιήσει 1000 αναρτήσεις, από τις 19 Ιανουαρίου 2014, οι οποίες συνοδεύονται από 291.584 επισκέψεις.

Αναφερόμαστε στην νεώτερη έκδοση του Διαλείμματος. Για την ιστορία, ως ψηφιακή παρουσία, η πρώτη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2009 και ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2012, λόγω πλήρωσης του δωρεάν χώρου που του χορήγησε η GOOGLE. Στην συνέχεια έγινε μια στάση στο σχολικό δίκτυο (sch.gr) που δεν ευδοκίμησε διότι δεν κάλυπτε τα αισθητικά και λειτουργικά δεδομένα του Διαλείμματος.
Η επιτυχία της ιστοσελίδας οφείλεται στην συνολική προσπάθεια που δεν φαίνεται. Ο υπεύθυνος καθηγητής φροντίζει με διάθεση και αγάπη να υπάρχει καθημερινά μια ανάρτηση. Υπάρχουν και οι άλλοι καθηγητές που ενθαρρύνουν αυτήν την δραστηριότητα. Συμμετοχή έχουν και αρκετοί μαθητές του σχολείου που έχουν σημαντικό ρολό συνεισφοράς στο έργο αυτό, αφιερώνοντας δημιουργικά το χρόνο τους, γράφοντας  κείμενα που αφορούν την σχολική ζωή και με τη λήψη φωτογραφιών. 
Η ενημέρωση διευρύνεται με τις δραστηριότητες του συλλόγου γονέων και τις ανακοινώσεις του σχολείου, ασχολείται με την τοπική ιστορία, έχει και προτάσεις για ψυχαγωγία. Οι καθημερινές αναρτήσεις περιλαμβάνουν και άλλα θέματα που αφορούν οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον για την παιδεία.
Τα κείμενα  υπηρετούν την πληροφόρηση και τον προβληματισμό, χωρίς να εξάπτουν τον φανατισμό και κάθε άλλη ακρότητα.
Η αισθητική, η θεματολογία, ο τρόπος παρουσίασης, η τακτικότητα της ενημέρωσης βοηθούν το blog να είναι πιο εμπλουτισμένο. Να διατηρείται το ενδιαφέρον των αναγνωστών ζωντανό. Να καθιστούν το Διάλειμμα ως την φωνή της σχολικής κοινότητας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας που ανοίγει το σχολείο στην κοινωνία. 
ΜΑΡΙΑ ΓΑΖΗ,  ΜΑΡΙΝΑ ΤΡΟΧΙΔΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου