Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ

 ΔΙΠΛΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η εξαίρετη πρωτοβουλία του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, να συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια για ένα αναπηρικό αμαξίδιο συνεχίζεται με την ίδια θέρμη από τον Νοέμβριο του 2014. Παρέδωσε στον Σύλλογο Στήριξης ΑμεΑ Κυκλάδων «Δικαίωμα», που εδρεύει στην Σύρο, περίπου 400 κιλά καπάκια, στις 16 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την δεύτερη αποστολή, στην πρώτη είχαν συγκεντρωθεί 120 κιλά. 

Η πρωτοβουλία και η διαχείριση αυτής της προσπάθειας ανήκει στην δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου. Στην δραστηριότητα αυτή έχουν ευαισθητοποιθεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου αλλά και πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Γλυφάδας.
Η συγκέντρωση τους εκτός από το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο περιορίζει και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος με πλαστικά που θα κατέληγαν στην χωματερή. Το μέγεθός τους δεν διαχωρίζεται ως ανακυκλώσιμο υλικό στα κέντρα διαλογής.
Τα καπάκια, όπως μας δήλωσαν, στέλνονται στο Σχηματάρι, σε μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών. Για την αγορά ενός πιστοποιημένου  αμαξιδίου χρειάζονται 2-7 τόνοι πλαστικών καπακιών ανάλογα με τον τύπο που είναι απαραίτητος. Ένας τόνος αντιστοιχεί σε 540.000 καπάκια.
Ο αυτοσχέδιος κάδος συνεχίζει να βρίσκεται στον προθάλαμο των γραφείων του σχολείου, και περιμένει καπάκια πλαστικά, που να μην περιέχουν μεταλλικά μέρη, από συσκευασίες νερού, χυμών, γάλακτος, απορρυπαντικών, αναψυκτικού, λαδιού, μαρκαδόρων.

ΜΑΡΙΝΑ ΤΡΟΧΙΔΗ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

Φορτώθηκαν στην καρότσα του φορτηγού 

Έτοιμα πλέον για να οδηγηθούν στην ανακύκλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου