Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Στο Διασχολικό Κέντρο

 Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας μεταφέρθηκε σε νέο, πιο λειτουργικό και φιλόξενο χώρο. Στεγάζεται στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος).
Διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες). Για την έγγραφή ως μέλος της βιβλιοθήκης ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας και ένα λογαριασμό από ΔΕΚΟ.

Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα - Τετάρτη 11:00 - 18:00 και Τρίτη - Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 19:00. Παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για πλοήγηση των αναγνωστών και εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Το έντυπο υλικό καλύπτει όλους τους τομείς των γνώσεων με έμφαση στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Υπάρχει συλλογή πληροφοριακών βιβλίων (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιβλία τέχνης, ιστορίας), που χρησιμοποιούν οι αναγνώστες και περισσότερο οι μαθητές και οι σπουδαστές για τις εργασίες τους. Στη διάθεση των μαθητών υπάρχει και συλλογή με σχολικά βοηθήματα. Στη βιβλιοθήκη υπάρχει επίσης σειρά ξενόγλωσσων βιβλίων για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών κατοίκων του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου