Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ο Σύλλογος των καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας συνεδρίασε στην παραδοσιακή ταβέρνα «Ρακί-μπαρ», την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου από τις 9:30 το βράδυ μέχρι προχωρημένης ώρας. Παρόντες ήταν οι εκπαιδευτικοί που συνυπηρέτησαν στο σχολείο την περασμένη δεκαετία.

Είναι η ασυνήθιστη δυνατότητα του 3ου Γυμνασίου να πραγματοποιεί επανασυνδέσεις παλαιών καθηγητών! Τους συνδέει η πολυετής κοινή πορεία στο ίδιο σχολείο, με μέσον όρο που υπερβαίνει τα 20 χρόνια. 
Παρόλο που οι δραστηριότητες της νέας πορείας της ζωής τους, τους δημιουργούν πληρότητα χρόνου είναι στιγμές που τους λείπει το σχολείο, η τάξη, οι μαθητές, το 3ο Γυμνάσιο. Το σχολείο της καρδιάς και της εκπαιδευτικής τους θητείας. Το μέρος που δίδαξαν, διαπαιδαγώγησαν και εκπαίδευσαν χιλιάδες μαθητών από την Τερψιθέα. Είναι, παράλληλα και για τους μαθητές τους, τα πρόσωπα που τους συγκινούν, αναγνωρίζοντας τον μόχθο τους να τους εμπνεύσουν αρχές και αξίες. Είναι οι καθηγητές των ωραίων μαθητικών τους χρόνων. Η αμοιβαία σχέση που συμπυκνώνεται στην λέξη, 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας!...
Είχαν σε αυτήν την συνάντηση όλοι πολλά να πουν και να θυμηθούν. Συζητήσεις έγιναν για την προσωπική και οικογενειακή τους πορεία αλλά και για εκπαιδευτικά θέματα. Τα τελευταία τα παρακολουθούν ως ενεργοί εκπαιδευτικοί. Οι απόψεις, κοινές και διαφοροποιημένες, σε πλαίσιο καλοπροαίρετου διαλόγου που να οδηγεί σε σύγκλιση, όπως στο σχολείο.
Μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, αναμνήσεων… Μια βραδιά όλοι μαζί, όπως χθες και προχθές!...

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου