Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Για την Ελένη

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή για την Γ΄ τάξη, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, στο πλαίσιο της τραγωδίας του Ευριπίδη, Ελένη, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου.

Τα δύο τμήματα της Γ’ Γυμνασίου αναχώρησαν από το χώρο του σχολείου και κατευθύνθηκαν προς το θέατρο, φθάνοντας μετά από λίγη ώρα στην Είσοδο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια οδοιπόρησαν προς τη Νότια κλιτύ της Ακρόπολης όπου βρίσκεται το αρχαίο θέατρο και εκεί συνάντησαν την ξεναγό που θα τους ξεναγούσε στο χώρο.
Ευρισκόμενοι μέσα στο χώρο του θεάτρου τους ανέλυσε τη δομή και τη σημασία του θεάτρου για τον τότε κόσμο και για την ιστορία μας. Αναφέρθηκε ότι το συγκεκριμένο αρχαίο θέατρο είναι ο σημαντικότερος γνωστός υπαίθριος θεατρικός χώρος στην Αρχαία Αθήνα και θεωρείται το πρώτο θέατρο του κόσμου.
Εκεί φιλοξενούταν τα Μεγάλα Διονύσια, η μεγαλύτερη θεατρική γιορτή της πόλης των Αθηνών, ενώ υπήρξε ο  βασικός τόπος παράστασης του αττικού δράματος. Οι μαθητές παρακολουθούσαν με δέος το αρχαίο μνημείο ενώ το ενδιαφέρον τους έμεινε αμείωτο καθ’όλη τη διάρκεια της ξενάγησης.
Με το τέλος της ξενάγησης και περιήγησης στο θέατρο ακολούθησε βόλτα στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτη όπου οι μαθητές περπάτησαν έχοντας ως θέα στο πράσινο, την Ακρόπολη αλλά και τα νεοκλασικά σπίτια της περιοχής.
Οι μαθητές αναχώρησαν για το χώρο του σχολείου με ιδιαίτερη χαρά και εντυπώσεις.       
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΟΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου