Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

   Ιστορική επέτειος του ΟΧΙ

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας θέλοντας να αποδώσουν φόρο τιμής στους Έλληνες αγωνιστές του ’40 για τη θυσία τους, συγκεντρώθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, στο κλειστό γυμναστήριο, στο πλαίσιο της σχολικής εορτής. Δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλέσουν στην μνήμη τους τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν τη χώρα μας στον αγώνα για τη διατήρηση της λευτεριάς της.
Η γιορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του πρακτικού, που ορίζει τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες. Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας από την διευθύντρια στον σημαιοφόρο της παρέλασης. Στη συνέχεια έγινε απονομή βραβείων και αριστείων στους αριστεύσαντες μαθητές κάθε τάξης που διέπρεψαν το προηγούμενο σχολικό έτος. Με τη λήξη των απονομών ακολούθησε το κύριο μέρος της γιορτής που είχαν επιμεληθεί ιδιαιτέρως οι καθηγήτριες Αικατερίνη Δοκοπούλου και Ζαφειρία Παπαδημητρίου σε συνεργασία με την καθηγήτρια Βασιλική Σάββα που διεύθυνε τη χορωδία.
Μέσα από τα ποιήματα, τις διαδραστικές προβολές, τα θεατρικά δρώμενα αλλά και τα τραγούδια της χορωδίας υμνήθηκε ο αγώνας των Ελλήνων στο πολεμικό μέτωπο που με σθένος ψυχής οι στρατιώτες απέκρουσαν και αναχαίτισαν τις ιταλικές  δυνάμεις δείχνοντας την ύψιστη αρετή του πατριωτισμού και της ανδρείας. 
Τον Οκτώβρη του 1940 δόθηκε για πολλοστή φορά στην ιστορία της πατρίδας μας μια γενναία και ηρωική απάντηση. Ο ελληνικός λαός κλήθηκε να δώσει το αίμα του για να υπερασπιστεί τα δίκαια της φυλής του. Το ιστορίκο ΟΧΙ ακούστηκε περήφανα και αντρίκια από τα στόματα όλων των Ελλήνων και οδήγησε τα βήματα τους σε έναν καινούριο αμυντικό πόλεμο.
Με τη  σχολική γιορτή, τιμήσαμε όλους αυτούς που έπεσαν στις μάχες του '40 και τίμησαν με τη ζωή τους την πατρίδα ΜΑΣ. Τιμήσαμε τους νεκρούς προγόνους μας και εκφράσαμε την αγάπη μας και τον σεβασμό μας. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για εκείνους.
Τέλος της γιορτής αποτέλεσε η απαγγελία του εθνικού ύμνου από μαθητές , καθηγητές και τους γονείς , ενώ δεν έλλειψε και το δυνατό χειροκρότημα, από τους  παρευρεθέντες, για την προσπάθεια των μαθητών και των καθηγητών για την διοργάνωση της γιορτής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΟΥΡΑ,  ΜΑΡΙΝΑ  ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ 

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Η εξαίρετη χορωδία

Με αφοσίωση παρακολουθούν 

Η ανάγνωση του πρακτικού

για τους μαθητές που διακρίθηκαν 

Το θέμα της γιορτής

Η παράδοση του συμβόλου της πατρίδας




















Το εξώφυλλο του προγράμματος

Το πρόγραμμα της γιορτής




1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές για την εξαιρετική γιορτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή