Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

1957, ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ!

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΑΝΩ) ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Η ανοικοδόμηση, με υψηλούς ρυθμούς, μαζί με την οικιστική διεύρυνση της Γλυφάδας δημιούργησε και πρόβλημα στέγασης των μαθητών. Ιδιαίτερα για τους μαθητές του Δημοτικού από τις νεοδημιουργηθείσες συνοικίες προστίθεται και η δυσκολία της πρόσβασης στο Κέντρο της πόλης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και μοναδικό της Γλυφάδας.

Στο πιεστικό πρόβλημα της μαθητικής στέγασης βρέθηκε λύση, το 1957, με την δημιουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, για την εξυπηρέτηση των παιδιών της Άνω πόλης. Η κτιριακή υποδομή, του νεοϊδρυθέντος σχολείου στεγάστηκε σε ενοικιαζόμενη οικία της οδού Φαιστού.
Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου, η φωτογραφία. Απείκονίζεται στην έδρα ο δάσκαλος ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ. Από τους μαθητές,στην πίσω σειρά (από αριστερά), διακρίνονται οι:  ΧΑΛΑΡΗΣ, Σ, ΑΝΔΡΟΝΙΑΔΗΣ, Π. ΦΙΛΑΛΗΘΗΣ, Μ. ΑΠΑΡΤΟΓΛΟΥ, Β. ΠΑΡΑΣΑΚΗΣ, Μ. ΠΕΦΑΝΗΣ, Κ. ΚΟΚΩΝΗΣ, Κ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΔΟΥ, ΑΝΤΥΠΑ, ΒΑΛΙΑΝΟΥ, ΣΟΜΠΟΛΑ.
Η φωτογραφία, που προέρχεται από το αρχείο του Γλυφαδιώτη κ. Πέτρου Φιλαλήθη, απουσιάζουν τα στοιχεία αρκετών μαθητών, είναι ευπρόσδεκτη η συμπλήρωσή τους!

ΣΣ. Η ιστοσελίδα ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ προσκαλεί όσους διαθέτουν παλαιό φωτογραφικό (και όχι μόνο) υλικό από το 3ο Γυμνάσιο, την Τερψιθέα και την Γλυφάδα γενικότερα να μας το δανείσουν, για να το δημοσιεύσουμε. Να γνωρίσουμε και να συνθέσουμε την τοπική μας ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου