Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ήλθαν όλοι!...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α' ΤΑΞΗΣ

Στο σύνολό τους σχεδόν οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για να ενημερωθούν σε παιδαγωγικά και λειτουργικά θέματα του σχολείου, στη σύναξη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.
Η Γυμνασιάρχης, Ευγενία Λουμπαρδιά, στην ομιλία της προς τους παρευρισκόμενους τόνισε την επιθυμία του σχολείου για συνεργασία με τους γονείς στα γενικά θέματα αλλά και στα ειδικά, που ενδεχομένως  υπάρξουν. Αναφέρθηκε στη καλή συνεργασία του σχολείου με το τμήμα Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας, αλλά και τον δήμαρχο, με αποτελέσματα ορατά.
Πιστεύει στον θεσμοθετημένο ρόλο του Συλλόγου Γονέων και προέτρεψε τους γονείς να τον ενισχύουν με την συμμετοχή τους.
Ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου όσο και στην ποιοτική φοίτηση των μαθητών αλλά και για τις αλλαγές που ισχύουν στο γυμνάσιο,  όπως είναι: οι απουσίες, η έγκαιρη προσέλευση, η πρόωρη αποχώρηση, οι εκδρομές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα κινητά τηλέφωνα, η συμπεριφορά,  η επικοινωνία γονέων-σχολείου, οι γραπτές δοκιμασίες, η πειθαρχία, οι κυρώσεις, ο σχολικός τροχονόμος, η εμφάνιση των μαθητών που πρέπει να είναι προσεγμένη χωρίς ακρότητες...
Ο υποδιευθυντής, Ισίδωρος Γλαβάς, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συνεργασίας εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών που συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και αποτελεί χρήσιμο εφόδιο για την ζωή. Παρουσίασε διαδικασία λύσεως προβλημάτων όταν παρουσιαστούν.  Στην προσαρμογή των μαθητών, από το δημοτικό στο γυμνάσιο, γνωστοποίησε τις προσπάθειες που γίνονται από το σχολείο που στηρίζονται στη υπομονή και κατανόηση,  τα οποία πρέπει να περιέχονται στην συμπεριφορά και των γονέων για άριστα αποτελέσματα. 
Στους γονείς δόθηκε ενημερωτικό έντυπο για τη λειτουργία του σχολείου το οποίο θα παρουσιαστεί και από "το Διάλειμμα".
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων Ιωάννης Μασμανίδης ζήτησε την συμμετοχή των παρευρισκομένων τόσο στην διοίκηση όσο και στην πλαισίωση του συλλόγου. Γνωστοποίησε ότι όλες οι εισπράξεις του Συλλόγου έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ότι συγκεντρώνεται αποδίδεται στην διάρκεια του σχολικού έτους στο σχολείο, δίνοντας λύση κυρίως σε προβλήματα που χρειάζονται άμεση παρέμβαση, όπως αγορά γυμναστικού υλικού ή αμείβοντας προσωπικό. 
Στην συνέχεια ενημέρωσαν τους γονείς σε θέματα της ειδικότητας τους οι εκπαιδευτικοί: Αλειφέρη Γεωργία, Στρουμπή Μαργιέττα, Παπαδημητρίου Ζαφειρία, Δεκαρίστου Γεωργία, Καραμέρος Χρήστος, Ντάβαζλης Δημήτριος, Πράππα Γεωργία, και Μακρογκίκας Ανδρέας.
Οι γονείς είχαν την δυνατότητα παρεμβάσεων, θέτοντας ερωτήματα που αφορούσαν το περιεχόμενο των μαθημάτων.  Αιτήθηκαν να υπάρχει και δεύτερο λεωφορείο ώστε η μεταφορά των μαθητών να γίνει πιο λειτουργική, καθώς και να βρεθεί λύση στην αποτροπή επιβίβασης πολιτών στο σχολικό λεωφορείο.
Αρκετοί γονείς μετά το πέρας της συνάντησης δεν εγκατέλειψαν το σχολείο αλλά συνέχισαν τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς δημιουργώντας ενδιαφέροντα "πηγαδάκια" προβληματισμού και διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου