Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

12 Σεπτεμβρίου 2016. Από τις 8:15 το πρωί το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας αρχίζει να γεμίζει παιδιά και γονείς. Καινούργιοι και παλιοί μαθητές ήρθαν στο σχολείο για την καθορισμένη, ετήσια εκδήλωση για την αρχή του νέου σχολικού έτους.
Σε αυτό το σχολικό έτος όμως, υπάρχουν και πολλές διαφορές από τα προηγούμενα. Εκτός από το παιδαγωγικό σύστημα, στο 3o Γυμνάσιο και έγινε ανακαίνιση! Τα φθαρμένα πλακάκια των διαδρόμων του ισογείου είχαν αντικατασταθεί με καινούργια. Τα μεγάλα πεύκα που βρισκόντουσαν στην πίσω αυλή, έχουν μετακινηθεί στο πίσω μέρος της κερκίδας, και ο ευκάλυπτος αντικατέστησε την ξεραμένη λεύκα στο χώρο της πρωινής συγκέντρωσης. 
Αναμένοντας το κουδούνι που σηματοδοτεί την έναρξη του σχολικού έτους τα παιδιά αλληλοχαιρετιούνται και σχηματίζουν πηγαδάκια και συζητούνε για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.  Οι νεόφερτοι μαθητές, της πρώτης τάξης βρίσκονται μαζί με τους γονείς τους και προσπαθούν να γνωρίσουν το νέο τους σχολείο και τους νέους καθηγητές τους. 
Ο γνώριμος ήχος του κουδουνιού έφερε τα παιδιά στον χώρο της πρωινής συγκέντρωσης. Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης συντάχθηκαν άμεσα σε σειρές, τους ακολούθησαν στην συνέχεια και τα παιδιά της Α΄ τάξης και παραδίπλα τους στάθηκαν οι γονείς τους. 
Ο ιερέας με την συνοδεία ψάλτη τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού, που την παρακολούθησαν με τον πρέποντα σεβασμό όλοι οι παρευρισκόμενοι. Κορυφαία στιγμή για τα παιδιά ο ραντισμός τους με το αγιασμένο νερό.
Ο αγιασμός ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του μηνύματος του Μητροπολίτη Γλυφάδας Πάυλου προς τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα για το νέο σχολικό έτος
Τον λόγο, στην συνέχεια, πήρε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γεώργιος Παπανικολάου, όπου γνωστοποίησε την δημιουργία γηπέδου στην πίσω αυλή. Ένα αίτημα που είχε θέσει στον δήμο ως εκπρόσωπος του 15μελούς και υλοποιεί ως δήμαρχος Γλυφάδας!... Γνωστοποίησε ακόμη ότι κάθε μέρα, θα υπάρχει λεωφορείο του δήμου που θα εκτελεί σχολικό δρομολόγιο το πρωί από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το σχολείο και αντίστροφα το μεσημέρι.
Τους εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων εκπροσώπησε η διευθύντρια Ευγενία Λουμπαρδιά, η οποία καλωσόρισε τους μαθητές και ιδιαίτερα τα παιδιά της Α΄ τάξης για καλύτερη εξοικίωση στο νέο σχολικό περιβάλλον. Αναφέρθηκε και στο βάψιμο όλου του κτιρίου του γυμνασίου, εσωτερικά και εξωτερικά, και στον εξωραϊσμό των εξωτερικών χώρων του προαυλίου. Ευχαρίστησε το δήμο και τον δήμαρχο, για το προσωπικό ενδιαφέρον του, στον ευπρεπισμό του 3ου Γυμνασίου. Ιδιαίτερα στάθηκε στους εργαζόμενους οι οποίοι ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου, οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά, πολλές ώρες καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.
Κατανεμήθηκαν, στην συνέχεια, οι μαθητές σε τμήματα και οδηγήθηκαν από τον καθηγητή τους στην φρεσκοβαμμένη αίθουσά τους, όπου τους δόθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα. Ακολούθησε η παραλαβή των βιβλίων, ιδιαίτερα κοπιαστική για τους μαθητές της Α΄ τάξης, όπου η βοήθεια του μεγαλύτερου αδελφού ή του γονέα ήταν σημαντική, για την ακρίβεια ξεκουραστική.
Έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο σχολείο προσδοκώντας η κοινή ευχή: «Καλή σχολική χρονιά», να ευοδωθεί!
ΕΡΡΙΚΟΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΝΕΜ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου