Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ON LINE ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Διαδικτυακός διαγωνισμός στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, που διοργανώνουν Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες από 13 χώρες που εδρεύουν στην Αθήνα, και εννέα τυχεροί λαμβάνουν ως έπαθλο ένα δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης επιλέγοντας ανάμεσα από οκτώ γλώσσες.

Το διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού έχει ως στόχο την ανάδειξη του συναρπαστικού κόσμου των γλωσσών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ανακαλύψουν μία ελληνική φράση, απαντώντας σε 42 απλές ερωτήσεις. Το μονοπάτι του διαγωνισμού περιλαμβάνει 14 στάσεις, μία για κάθε χώρα του διαγωνισμού και μία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κάθε στάση έχει τρεις ερωτήσεις και σε κάθε ερώτηση επιλέγεις την σωστή απάντηση. Κάθε απάντηση αντιστοιχεί σε ένα γράμμα της ζητούμενης φράσης. Προκειμένου να βρεθούν οι σωστές απαντήσεις οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες, μέσω διαδικτυακών συνδέσμων, των διοργανωτών κάθε χώρας, όπου έχουν τη δυνατότητα να βρουν τη σωστή απάντηση στην αντίστοιχη ερώτηση!

Έχοντας βρει την ζητούμενη φράση την δηλώνετε μαζί με τα ζητούμενα προσωπικά στοιχεία σας και ποια γλώσσα θέλετε να παρακολουθήσετε. Επιλέγετε ένα γλωσσικό τμήμα για ενήλικους: Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Σουηδικών, Πολωνικών, Ρουμανικών ή Τσεχικών (Θερινό Τμήμα Εκμάθησης της Τσεχικής Γλώσσας στην Τσεχική Δημοκρατία το 2017). 
Μετά τη συμπλήρωση όλων των απαραίτητων πεδίων, εμφανίζεται το μήνυμα "H φόρμα έχει αποσταλεί επιτυχώς" όταν πατήσετε το κουμπί "Yποβολή". Εάν προκύψει πρόβλημα στη διαδικασία αποστολής εμφανίζεται ένα πορτοκαλί μήνυμα "error".
Ο διαγωνισμός λήγει στις 18η Σεπτεμβρίου, ώρα 23:59.  Οι νικητές ανακοινώνονται στις 24 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μεταξύ 10:00 και 15:00.
Περισσότερες πληροφορίες και για την συμμετοχή  στον διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου