Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

«Μικροί Λογοπλάστες»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΝΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΤΑΛΕΝΤΟ
 
Οι «Μικροί Λογοπλάστες» είναι το πολιτιστικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας που ανέλαβε να υλοποιήσει με μεγάλη χαρά και έντονο ενθουσιασμό η καθηγήτρια Θεοδώρα Μπατίλα. Σε αυτό συμμετείχαν μαθητές τις τρίτης γυμνασίου οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. 
Η ομάδα αυτή συγκεντρώνονταν  κάθε Πέμπτη στην βιβλιοθήκη του σχολείου για περίπου δύο ώρες. Στόχος της δεν ήταν τα παιδιά να βελτιώσουν τον τρόπο που γράφουν μία έκθεση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και να το αντιμετωπίσουν ως φροντιστήριο,  αλλά να ξεδιπλώσουν από μέσα τους ένα ποιητή και μία ποιήτρια και να ζωηρέψουν την φαντασία τους μέσα από λογοτεχνικά βιβλία και ποιοτικές ταινίες. Ένα πρόγραμμα με τεχνικές που βοηθούν ώστε κάποιος να μπορέσει να  γράψει ένα ποίημα ή διήγημα ή και να μπορέσει να καλλιεργήσει την δυνατότητα της αφαιρετικότητας ενός κειμένου. 
Μέσα από τις λογοτεχνικές ασκήσεις της κυρίας Μπατίλα τα παιδιά ανακάλυψαν ένα κρυμμένο ταλέντο. Ούτε τα ίδια, στην αρχή, πίστευαν ότι μπορούν να γράψουν μόνα τους τόσο ωραίες ιστορίες, ποιήματα και παραμύθια, τα οποία στην συνέχεια  παρουσίαζαν στους υπόλοιπους μαθητές της ομάδας.
Ένας από τους λογοπλάστες, ο Παναγιώτης Μπάκος, βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας, για την περίληψη του μυθιστορήματος «Δον Κιχώτης»  του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες που δόθηκε με έναν διαφορετικό τρόπο. (ΕΔΩ η σχετική δημοσίευση)
Τελικά, όλη η εξαίρετη δουλειά των παιδιών, συγκεντρώθηκε σε ένα λεύκωμα που θα παραμείνει στο σχολείο και τα παιδιά μπορούν να το δανειστούν από την σχολική βιβλιοθήκη. Δείγμα από τις ενδιαφέρουσες εργασίες των παιδιών θα παρουσιαστεί και από το Διάλειμμα.
Μακάρι και του χρόνου να συνεχιστεί το πρόγραμμα και με περισσότερες επιτυχίες.

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΠΙΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗ


ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Οι μικροί Λογοπλάστες συζητούν

Η καθηγήτρια Θεοδώρα Μπατίλα


Διάλειμμα με υλική τροφή

Η ομάδα αφοσιωμένη στις εργασίες της







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου