Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ

  ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ

Μαθητική έκθεση με θέμα: «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες», διοργάνωσε η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων.  Συμμετείχαν μαθητές με έργα τους από 71 σχολεία της Αττικής (29 Δημοτικά, 30 Γυμνάσια, 12 Λύκεια), τα οποία εκτέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων. Σε αυτούς περιλαμβάνονταν και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας που έλαβαν μέρος με παρότρυνση της καθηγήτριας Ορθοδοξίας Πεφάνη.

Τα έργα των μαθητών ήταν σχέδιο ή ζωγραφική σε χαρτί του μπλοκ ή Α4 με ελεύθερα υλικά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία (κάρβουνο, ακουαρέλες, τέμπερες ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, κηρομπογιές), επίσης κολλάζ και τρισδιάστατες κατασκευές με εύχρηστα υλικά (χαρτογλυπτική κλπ). 
 Οι μαθητές σχολίασαν ζωγραφίζοντας το σήμερα, το αύριο και το μέλλον στην Ελλάδα και στον κόσμο. Η Τέχνη αντιπαραθετική από τη φύση της προς την αγριότητα και τον εκβαρβαρισμό, αποτελώντας έναν από τους βασικούς συντελεστές του Πολιτισμού, αποτελεί ταυτόχρονα βασικό συντελεστή και διαχρονικό φορέα των ανθρωπιστικών αξιών.        
Οι αξίες αυτές προσβάλλονται και καταπατούνται στις μέρες μας βάναυσα, όπως πιστοποιεί το Προσφυγικό και η διαχείρισή του στην Ευρώπη και στην ίδια τη χώρα μας.
Ανεξάντλητη πηγή εμπλουτισμού και ζωογόνησης του Πολιτισμού είναι η ιστορικά διαμορφωμένη ψυχοσύνθεση του λαού. Η πλατιά αλληλεγγύη που εκδηλώνεται στις μέρες μας από τον ελληνικό λαό στους κατατρεγμένους πρόσφυγες, είναι αναμφισβήτητα καταλύτης διάσωσης και ανάδειξης αυθεντικών πολιτιστικών και ανθρωπιστικών αξιών.
ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου