Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τα μυστικά της φωτογραφίας, στο πλαίσιο των μαθημάτων δημοσιογραφίας που πραγματοποιούνταν κάθε Παρασκευή, παρουσίασε σε τέσσερις συναντήσεις ο κύριος Βασίλης Κοντός, ο οποίος είναι συνταξιούχος καθηγητής και υπηρετούσε στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.

Τα μαθήματα δημοσιογραφικής φωτογραφίας ξεκίνησαν με αναφορά στην σχέση εικόνας και κειμένου, ακολούθησε ο ορισμός τι είναι η φωτογραφία και η φωτογραφική μηχανή και στην συνέχεια αναφέρθηκε στα πιο ειδικά. Παρουσίασε πως αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τα χρώματα, παρομοιάζοντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο με μια φωτογραφική μηχανή. 
Γνώρισαν την λειτουργία των διαφόρων τύπων φωτογραφικών φακών καθώς και της φωτογραφικής μηχανής. Γνωριμία που η θεωρητική γνώση συνοδευόταν και με πρακτική άσκηση. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να πιάσουν και να λειτουργήσουν μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή να δουν το εσωτερικό της και τις διάφορες λειτουργίες των μηχανισμών της. Παρατήρησαν την εικόνα που καλύπτουν τα διάφορα είδη φακών, όπως ευρυγώνιοι, κανονικοί , ζουμ, μια εντυπωσιακή εμπειρία.
Έμαθαν τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια φωτογραφία ώστε να αποδίδει το θέμα για το οποίο τραβήχτηκε με ελκυστικό τρόπο. Να βγάζουν, δηλαδή, ωραίες φωτογραφίες  που να μοιάζουν ζωντανές και να προσελκύουν τον αναγνώστη.
ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου