Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Με τον Κώστα Βουτσά

Παράσταση κατά του εκφοβισμού 

Η παράσταση του Κώστα Βουτσά, για παιδιά και νέους, με τίτλο «Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων» παρουσιάζεται στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 127) τη Δευτέρα, 18 Απριλίου, στις 8 το βράδυ. Το έργο πραγματεύεται με χιούμορ το φαινόμενο του bullying (εκφοβισμός).

Στόχος της παράστασης είναι να προκαλέσει θετικές αλλαγές στην κοινωνία και να συμβάλει στην καταπολέμηση των φαινομένων βίας και εκφοβισμού μέσα κι έξω από τα σχολεία. Επίσης σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και τον γόνιμο προβληματισμό για το bullying. Η παράσταση θέτει ερωτήματα και παρακινεί για δράση και αντίσταση. 
Ένα στρογγυλοκέφαλο παιδί γεννιέται σε μια χώρα μυτεροκέφαλων.
Αντιμετωπίζει τη σκληρότητα, την κοροϊδία και τον εκφοβισμό από τους συνομηλίκους του. Ο βασιλιάς της χώρας (Κώστας Βουτσάς) στέλνει όλα τα παιδιά, στο στρογγυλό δάσος. Εκεί ανακαλύπτουν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να χτίσουν μια θετική στάση για τη ζωή και υγιείς σχέσεις με τους άλλους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και γίνεται μόνο με την επίδειξη της σχετικής πρόσκλησης που χορηγείται από τον δήμο Γλυφάδας, που είναι ο χορηγός της παράστασης. 
Συντελεστές της παράστασης
Κείμενο: Αλίκη Κατσαβού - Κώστας Βουτσάς, σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς, μουσική: Νίκος Σαπουντζάκης, ενορχήστρωση: Κώστας Χαριτάτος, χορογραφίες: Άγγελος Μπέσσας, παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Άγγελος Μπέσσας, Αναστασία Σκοπελίτη, Εβελίνα Κυπραίου, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Δήμητρα Μπακαλγιάννη, Τάσος Κοντόγιωργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου