Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Τριήμερη εκδρομή-1η ημέρα

ΣΠΑΡΤΗ - ΜΥΣΤΡΑΣ

Η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε στις 8 με 10 Απριλίου στην Λακωνική Μάνη, στην Πελοπόννησο. Η εκδρομή έγινε με σκοπό τα παιδιά να επισκεφτούν διάφορα ιστορικά μέρη της ευρύτερης περιοχής ώστε να τα γνωρίσουν από κοντά και να μάθουν γι΄ αυτά και μαζί με την εκπαίδευση να συνδυαστεί και η ομαδική ψυχαγωγία. 
Στην εκδρομή συμμετείχαν παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου και οι συνοδοί τους ήταν οι καθηγήτριες: Ευγενία Λουμπαρδιά, Χρύσα Γεωργακάκη, Αικατερίνη Δοκοπούλου και Σταυρούλα Μοιρασγιέτη. 
Την πρώτη μέρα οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο σχολείο στης 7:15 και αναχώρησαν με προορισμό την Μάνη. Τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε δύο πούλμαν μαζί με τους συνοδούς. Η πρώτη στάση έγινε στον κόμβο της Νεστάνης όπου πήραν λίγο αέρα και “τσίμπησαν” κάτι. Στη συνέχεια σταμάτησαν στη Σπάρτη και θαύμασαν τον Λεωνίδα να “αγναντεύει” με δέος το μέλλον της Ελλάδας. Έπειτα έφτασαν στο μουσείο Ελιάς όπου και περιηγήθηκαν σε αυτό. 
Η επίσκεψη στο Μυστρά ήταν μαγευτική. Οι πύργοι του έστεκαν σαν γίγαντες έτοιμοι να μας διηγηθούν το ένδοξο βυζαντινό παρελθόν τους. Εκεί τα παιδία ξεναγήθηκαν στα μονοπάτια του Μυστρά και ένιωσαν σαν να ζούσαν εκείνη την εποχή. Όμως “νυστικό αρκούδι δεν χορεύει” γι΄αυτό μια επίσκεψη στο Γύθειο ήταν απαραίτητη ώστε τα παιδιά να δοκιμάσουν ντόπια πιάτα και να ξεκουραστούν. Η βραδιά έκλεισε με την άφιξη στον τελικό τους προορισμό , το Οίτυλο. Εκεί τακτοποιήθηκαν στο μαγευτικό αλλά και λιτό ξενοδοχείο και ξεκουράστηκαν για την υπόλοιπη μέρα. Το βράδυ δείπνησαν σαν βασιλιάδες με το πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΚΑΝΕΛΗΣ
ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου