Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

 ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

Όλα τα παιδιά ξύπνησαν το πρωί της Παρασκευής 4 Μαρτίου με την ελπίδα να έχει καλό καιρό. Ή μάλλον... απλά να μην βρέχει. Την προηγούμενη μέρα, η γυμνασιάρχης ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που έχει λιακάδα, πάμε περίπατο. Μια ευχάριστη επιλογή μετά τη δεύτερη πολυήμερη εξεταστική περίοδο των πρόχειρων διαγωνισμάτων.
Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής προς το σχολείο οι μαθητές κοιτάζανε τον ουρανό, μη τυχών και ρίξει καμία ψιχάλα και τους τον χαλάσει.
Μετά από την συνηθισμένη «μάζωξη» για προσευχή, ανεβήκανε στις αίθουσες για να πάρουνε παρουσίες. Ανεβοκατεβήκανε τα σκαλιά τρέχοντας. Κάθε καθηγητής ανέλαβε να προσέχει ένα τμήμα, και ανηφόρισαν προς τα γήπεδα της Τερψιθέας.
Τα 300 παιδιά, που τα πρόσωπα τους που ήταν ζαρωμένα από τα χαμόγελα, προχωρούσαν οργανωμένα στους δρόμους της Άνω Γλυφάδας. 
Φτάσανε στο γήπεδο, τα παιδιά ξεχύθηκαν από δω κι από κει τρέχοντας. Είχαν πολλαπλές επιλογές δραστηριοτήτων, κάποιοι έπαιξαν βόλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα. Κάποιοι άλλοι άκουγαν μουσική και συζητούσαν. Μερικοί ανέβηκαν στο βουνό, εξερευνώντας το. Το τοπίο εδώ ήταν καταπληκτικό και οι μαθητές δεν έχασαν την ευκαιρία να το καταγράψουν φωτογραφιζόμενοι με φίλους, αλλά και μόνοι τους!
Ο όμορφος περίπατος είχε και την λήξη του! Οι μαθητές επέστρεψαν με τάξη στο σχολείο και στη συνέχεια στα σπίτια τους κατάκοποι και ευχαριστημένοι .
ΕΡΡΙΚΟΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΖΩΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου