Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια ημέρα λόγου

«Σκέψεις για έναν καλύτερο κόσμο»

Στους ρητορικούς αγώνες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας λόγου, συμμετείχε αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την Τρίτη 15 Μαρτίου. Το θέμα στο οποίο επιχειρηματολόγησαν τα σχολεία και οι σχολές που έλαβαν μέρος στην συνάντηση αυτή ήταν: «Σκέψεις για έναν καλύτερο κόσμο». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Νίκος Λούρδας, ήταν ο ομιλητής που παρουσίασε την τελική πρόταση της ρητορικής ομάδας του σχολείου και επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη καλλιέργειας της αυτογνωσίας, της αυτοβελτίωσης, της δημιουργικότητας και της αλληλεγγύης. Κατάσταση που επιτυγχάνεται με την δημιουργία, σε τοπικό επίπεδο, χώρων συνάντησης, που θα λέγονται «Κυψέλες», προσβάσιμους σε κάθε ενδιαφερόμενο. Χώροι όπου θα υπάρχουν πνευματικές ενασχολήσεις, θα γίνονται μουσικές παρουσιάσεις, σεμινάρια με προσανατολισμό την καθημερινότητα, ποιητές και συγγραφείς να παρουσιάζουν και συζητούν το έργο τους…
Ο μαθητής Νίκος Λούρδας δήλωσε για αυτήν την εμπειρία του: «Ήμουν ο πρώτος ομιλητής, πράγμα το οποίο μου έφερε άγχος όμως όταν ανέβηκα στο βήμα μου έφυγε… Είμαι χαρούμενος καθώς μίλησα πρώτη φορά σε κοινό κερδίζοντας εμπειρίες αλλά και επειδή εκπροσώπησα το σχολείο μου σε μια εκδήλωση που πήρε μέρος».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέντε σχολεία μέσης εκπαίδευσης και πέντε της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου ο εκπρόσωπός τους παρουσίασε τις προτάσεις τους. Μετά την εισήγηση ακολουθούσαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους θεατές προς τον ομιλητή. Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου, το 6ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, το 7ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, η  Ελληνική Ρητορική Εταιρεία, το Deree– The American College of Greece, το Πανεπιστήμιο Πειραιά - ModelUnitedNationsTeam, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Την ομάδα ρητορικής εκπαίδευσαν και συντόνισαν οι καθηγήτριες Γεωργία Δεκαρίστου και Αικατερίνη Δοκοπούλου.
Η ομιλία του εκπροσώπου του 3ου Γυμνασίου καθώς και των άλλων σχολείων βρίσκονται ΕΔΩ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΚΑΝΕΛΗΣ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου