Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Εκδηλώσεις Δήμου Γλυφάδας

ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Αποκριάτικο ραντεβού στην οδό Γούναρη,  το γεωγραφικό κέντρο της πόλης , για το σχολικό καρναβάλι, δίνει ο Δήμος Γλυφάδας, την Κυριακή, 13 Μαρτίου.

Η πολύχρωμη πομπή, ξεκινά από το ύψος της οδού Ανθέων στις 12:30, την ανοίγει το τρενάκι του Δήμου, γεμάτο πιερότους από τα νηπιαγωγεία της Γλυφάδας. Ακολουθούν μαθητές από τα Δημοτικά, που παρουσιάζουν με καρναβαλίστικη διάθεση διάφορα επαγγέλματα και στην συνέχεια τα Γυμνάσια και Λύκεια, που παρουσιάζουν ελληνικές παροιμίες. Συνολικά πρόκειται να παρελάσουν 32 ομάδες μαθητών.
Η παρέλαση καταλήγει στην Πλατεία Μακεδονίας, μέσω της οδού Ακροκορίνθου, όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ με πολύ χορό και μουσική, με τους: Τζούλη Μασίνο, Μαυρίκιο Μαυρικίου, το συγκρότημα «The M-Band» και τον Άγγελο Αδριανό.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τα Κούλουμα, το πέταγμα του χαρταετού, με μουσική, χορό, κρασί και σαρακοστιανά, την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί στη θέση Πατητήρι. Οι Χρήστος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Κονιτόπουλος και Μαριλένα επιμελούνται το παραδοσιακό γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου