Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η μεγάλη επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας τιμήθηκε, όπως της αρμόζει, με εξαίρετο τρόπο από το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας στις 24 Μαρτίου 2016 στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Η εορταστική δημιουργία στηρίχθηκε στην κοινή θέληση για συλλογική προσπάθεια, ώστε η γιορτή να μην είναι ανιαρή, να μπορέσει να αφυπνίσει, να τονίσει τη σπουδαιότητα των αγώνων που έκαναν οι πρόγονοι μας για να χαιρόμαστε σήμερα το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας. Παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να παραμένουμε αδρανείς και να οδηγούμαστε στην αλλοτρίωση, αλλά να αγωνιζόμαστε για να χαράξουμε το δικό μας μέλλον στηριζόμενοι στις ρίζες μας. 
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, οι καθηγήτριες Αικατερίνη Αθανασίου, Αικατερίνη Δοκοπούλου, Χρύσα Γεωργακάκη και Βασιλική Σάββα, σε συνεργασία με εθελοντές μαθητές παρουσίασαν ένα σύνολο που περιείχε θεατρικά σκετς, αφηγήσεις, τραγούδια και ελληνικούς χορούς.  Συνδυασμός που πρόβαλε με επιτυχία το πνεύμα της Επανάστασης και τους ήρωες που την δημιούργησαν. 
Με το θεατρικό ξεκαθαρίστηκε και ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων στον αγώνα, κατά πόσο δηλαδή ενήργησαν με βάση τα συμφέροντά τους. Η χορωδία θύμισε ηρωικά άσματα. Σημαντικό μέρος της γιορτής κατέλαβαν οι παραδοσιακοί χοροί που αποδόθηκαν με πολύ προσεγμένο τρόπο γεμάτο με εθνική υπερηφάνεια. Ταυτόχρονα εικόνες από πρόσωπα και πολεμικές στιγμές της Παλιγγενεσίας «έντυναν» και «έδεναν» τα μέρη της γιορτής. Στο τέλος όπως και στην αρχή της γιορτής η Διευθύντρια του σχολείου απηύθυνε λόγο τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής.
Παρόντες στην γιορτή ήταν πολλοί γονείς, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Καυκά και Δημήτρης Τσαμπίρας.
Το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε ήταν απολύτως θετικό, αναδείχθηκε ο κόπος και η προσπάθεια που κατέλαβαν τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές και αδιαμφισβήτητα ο στόχος να περάσουν σωστά μηνύματα στους θεατές επετεύχθη. Σε αυτό βοήθησε και ο χώρος με την άριστη ακουστική, τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ο ελεγχόμενος φωτισμός, υποδομή που δεν διαθέτει ακόμα το σχολείο.

Μαρίλια Τσαπατσή

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου