Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Η τελευταία σχολική ημέρα του Ιανουαρίου στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ήταν μια ξεχωριστή ημέρα, περιλάμβανε εκκλησιασμό, κοπή βασιλόπιτας, έγινε και μάθημα.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, τιμώντας την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι είναι οι προστάτες των γραμμάτων.  
Ξεκίνησαν από το σχολείο συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους με προορισμό την εκκλησία. Παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, αρκετά παιδιά κοινώνησαν και άκουσαν με ενδιαφέρον την εξαιρετική ομιλία του παπα-Ανδρέα για το έργο των τριών Ιεραρχών και τη σημασία του σήμερα. 
Με την επιστροφή στο σχολείο συνεχίστηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα μέχρι και την έκτη ώρα. 
Την έβδομη ώρα τους μαθητές περίμενε η έκπληξη που είχε ετοιμάσει για αυτούς ο Σύλλογος γονέων. Πρόσφερε  μία  βασιλόπιτα για κάθε τμήμα, πράξη που έκανε τους μαθητές πολύ χαρούμενους. Οι μαθητές με αλφαβητική σειρά λάμβαναν το κομμάτι που τους αναλογούσε  από τον καθηγητή της τάξης. Ο κάθε τυχερός που έβρισκε το φλουρί λάμβανε μια δωροεπιταγή καταστήματος με προϊόντα τεχνολογίας.
Η σχολική μέρα ολοκληρώθηκε και οι μαθητές ήταν αρκετά ευχαριστημένοι και χαρούμενοι!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΑΚΗΣ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου