Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΛΗΘΡΑΣ

 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΖΩΟΛΟΓΙΑΣ

Το μάθημα της βιολογίας οι γονείς των σημερινών μαθητών το γνώριζαν ως ζωολογία και φυτολογία. Στο "εγχειρίδιο ζωολογίας" ανακαλύπτεις με καλογραμμένο κείμενο και οργανωμένη δομή που σε έλκει να το διαβάσεις για να αποκτήσεις ενδιαφέρουσες γνώσεις για τα ζώα. Να γνωρίσεις τους μονοκυττάριους οργανισμούς έως τα θηλαστικά. Βιβλίο που θέλεις να το διατηρήσεις σε αντίθεση με τις σύγχρονες εκδόσεις που σε ωθούν προς την ανακύκλωση.

Η αναφορά που υπάρχει δεν περιορίζεται στην περιγραφή των κυριότερων εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου. Επεκτείνεται στην ανατομική περιγραφή των διαφόρων οργάνων που υπάρχουν στους ζωικούς οργανισμούς και στον τρόπο που λειτουργούν. Αναφορά υπάρχει και στην σχέση των ζώων προς το περιβάλλον.
Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι έργο τέχνης, αφού είναι γεμάτη χαρακτικά του καταξιωμένου εικαστικού δημιουργού Τάσσου Α(λεβίζου). Εξαιρετικός συνδυασμός τέχνης και επιστήμης.
Το βιβλίο των 260 σελίδων προοριζόταν για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του γυμνασίου και τυπώθηκε ως ΣΤ΄ έκδοση το 1963 από τον ΟΕΔΒ.
Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του βιβλίου σε αρχείο pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου