Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

“Κάντο ν’ ακουστεί!” 2016

 Διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού   
Ο μαθητικός ραδιοφωνικός διαγωνισμός “Κάντο ν’ ακουστεί!”,  διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία “European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”.  Η συμμετοχή περιλαμβάνει την δημιουργία Ηχητικού σποτ (διάρκειας μέχρι 90  δευτερολέπτων) ή Τραγουδιού (διάρκειας μέχρι 3 λεπτών) με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βασικός στόχος είναι η ελεύθερη έκφραση και προβολή των ιδεών, των προβληματισμών και των παραγόμενων από τη σχολική κοινότητα πολιτιστικών προϊόντων. Επίσης ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στη σχολική κοινότητα για μια προσέγγιση των Μέσων Ενημέρωσης. 
Το κάθε σχολείο μπορεί να υποβάλει, το αργότερο μέχρι τις 20 Μαρτίου, μέχρι δύο (2) συμμετοχές που να μην έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό .
Το περιεχόμενο τους να περιέχει ένα μήνυμα το οποίο να αφορά έναν ή περισσότερους από τους άξονες: Ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες,  Δικαιώματα του παιδιού,  Προσφυγικό - μετανάστευση - άσυλο - πόλεμος,  Ζητήματα ταυτότητας, ενσωμάτωσης, διαπολιτισμικός διάλογος,  Ενεργός πολίτης, Κοινωνία των πολιτών, εθελοντισμός,  Ελληνικά μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα διαχρονικά (χώρες υποδοχής, αίτια),  Συλλογική μνήμη.
Τα κριτήρια Αξιολόγησης για το ραδιοφωνικό ηχητικό μήνυμα είναι: Η πρωτοτυπία, το περιεχόμενο του μηνύματος, ο τρόπος/ύφος εκφώνησης, η μουσική επένδυση, η ποιότητα του ήχου, ο συνολικός-τελικός αντίκτυπος. Για το τραγούδι: Ο στίχος, η σύνθεση, η ερμηνεία, η ποιότητα του ήχου, ο συνολικός-τελικός αντίκτυπος.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση edutv@minedu.gov.gr ή στα τηλέφωνα 2103442764 και 210 3442155.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκεται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου