Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
"Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη"

Οι κάτοικοι των νησιών που συνορεύουν με τα Μικρασιατικά παράλια κάνουν αυτό που αιώνες πράττουν οι Έλληνες, την φιλοξενία του κάθε ανθρώπου.

Στην κυριολεξία προσφέρουν από το υστέρημά τους γιατί το αισθάνονται, γιατί είναι παράδοση του διαχρονικού Ελληνισμού. Μια προσφορά προς τον συνάνθρωπο που γίνεται χωρίς καμιά οικονομική ενίσχυση, είτε κρατική είτε ευρωπαϊκή.
Η αυθόρμητη φιλοξενία παρέχεται σε δυστυχισμένους ανθρώπους των οποίων ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος των κατοίκων!...
Σε αντίθεση με τους άλλους Ευρωπαίους που όλα τα ζυγιάζουν με το οικονομικό όφελος, αυτό που γίνεται στα ακριτικά νησιά, σύμφωνα με τον πολιτισμό τους, θεωρείται δυσθεώρητη πράξη. 
Το πιστοποιούν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες! Σύγκριναν τους ανθρώπους που συνάντησαν στην πορεία τους από τον τόπο τους ως την πόλη της βόρειας Ευρώπης που κατέληξαν. Η ζεστασιά της λιτής προσφοράς του Έλληνα δεν συγκρίνεται με την ψυχρή «πλούσια» του Γερμανού ή την κερδοσκοπία του Ανατολίτη.
Η πρόταση ενός Κρητικού, μέλους του AVAAZ,  ώστε να απονεμηθεί στους Ήρωες του Αιγαίου το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης ένωσε φορείς, έντυπα, απλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο να στηρίξουν αυτήν την πρόταση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πέντε πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής, από το Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, ως τους Φιλελεύθερους και την ομάδα της Αριστεράς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Ενημερωτικά το AVAAZ  είναι ένα διαδικτυακό  παγκόσμιο κίνημα που φέρνει τη φωνή των πολιτών στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων. Τα "Ψηφίσματα Πολιτών" του Avaaz βοηθάνε εκατομμύρια πολίτες απ' όλο τον κόσμο να ξεκινούν και να κερδίζουν τις δικές τους εκστρατείες σε τοπικό, εθνικό ή και παγκόσμιο επίπεδο.
Μέχρι το βράδυ της Κυριακής  έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τη διαδικτυακή ψηφοφορία του avaaz.org, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές με στόχο να κατατεθεί πρόταση στη Νορβηγική Ακαδημία ώστε να απονεμηθεί στους Ήρωες του Αιγαίου το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Το περιεχόμενο του ψηφίσματος είναι: Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.
Μπορείτε και εσείς να υπογράψετε το ψήφισμα ΕΔΩ.
Οι υπογραφές πρέπει να υπερβούν τις 500.000, αυτήν την στιγμή έχουν συγκεντρωθεί 405.738! Ας το διαδώσουμε άμεσα σε φίλους και γνωστούς! 
Τις συγκεντρωθείσες υπογραφές εκατό καθηγητές πανεπιστημίου, επιφανείς επιστήμονες και διανοούμενοι από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, θα τις υποβάλλουν στην επιτροπή για τα Νόμπελ.
Η τιμητική διάκριση αυτών των ανθρώπων δεν είναι κάτι που επιζητούν. Θα τους φέρει σε αμηχανία, γιατί δεν θεωρούν ότι έκαναν κάτι ξεχωριστό, κάποια υπέρβαση. Η φιλοξενία είναι μέρος της καθημερινότητάς τους… Το κάνουμε για τους πολίτες του κόσμου να γνωρίσουν τον πολιτισμό των Ελλήνων, διότι η εικόνα που έχουν σχετίζεται με την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου