Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΤΣΙΛΗΘΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΟΛΟΓΙΑΣ

Αξιόλογο  και κατανοητό βιβλίο που διαβάζεται και σήμερα με το ίδιο ενδιαφέρον που διαβαζόταν στο παρελθόν. Στις σελίδες του ανακαλύπτεις αξιοπρόσεκτες πληροφορίες που σπάνια συναντάς στα αντίστοιχα σύγχρονα σχολικά βιβλία. Παράλληλα ανακαλύπτεις και την χρησιμότητα των περιγραφόμενων ειδών που άλλοτε παραμένει ίδια έως τις μέρες μας και σε κάποια έχει προσαρμοστεί στις συνήθειες ή τις ανάγκες της εποχής μας.
Στην εισαγωγή αναφέρεται σε γενικές βιολογικές έννοιες τις οποίες παρουσιάζει με κατανοητό τρόπο. Το κυρίως μέρος του βιβλίου είναι διαιρεμένο στην παρουσίαση φυτών και ζώων αντίστοιχα. Μεθοδική ταξινόμηση και εξαίρετη περιγραφή των χαρακτηριστικών, γενικών και ειδικών. 
Υπάρχει πλήρης περιγραφή δεκάδων φυτών και ζώων, εκείνο δε που εντυπωσιάζει είναι ο ρόλος που είχαν  κάποια πριν 75 και πλέον χρόνια. Η γάτα, για παράδειγμα, που καλείται γαλή, ο ρόλος της στο σπίτι περιγράφεται ως βοηθός και σύντροφος στην εξόντωση των ποντικιών! 
Το σχολικό βιβλίο των 232 σελίδων, προοριζόταν για τους μαθητές της Β΄ τάξης των γυμνασίων. Εκδόθηκε το 1939 από τον ΟΕΣΒ. 
Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το βιβλίο σε αρχείο PDF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου