Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

«Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου 

«Η Προσωρινή Κυβέρνηση Θεσσαλονίκης (1916-1917) και ο ρόλος της στις εσωτερικές εξελίξεις» είναι το θέμα του 14ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων, οι οποίοι καλούνται να σχολιάσουν και να αξιολογήσουν τους όρους συγκρότησης και το έργο της κυβέρνησης εστιάζοντας στις βάσεις που τέθηκαν για τις μετέπειτα εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Δίδεται δε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της δυνατότητας σύνθεσης εκ μέρους των μαθητών. Οι μαθητές μπορούν να ανατρέξουν για ενδεικτική βιβλιογραφία στην ιστοσελίδα του διοργανωτή του διαγωνισμού, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»: http://www.venizelos-foundation.gr/article/313. Τα δοκίμια πρέπει να διακρίνονται για τη λεκτική τους αρτιότητα και ωριμότητα, την πρωτοτυπία των ιδεών και την ικανότητα οργάνωσης της σκέψης.
Τα γραπτά δοκίμια, που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 2000 λέξεις, υποβάλλονται στο σχολείο μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2016.
Τα γραπτά αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή εκπαιδευτικών, τη οποία απαρτίζουν φιλόλογοι ή  και ιστορικοί με ειδίκευση στη νεότερη ελληνική ιστορία.   Αξιολογούν τις εργασίες και τις βαθμολογούν ως προς το περιεχόμενο (50/100), την έκφραση-μορφή-γλώσσα (30/100) και τη διάρθρωση των σκέψεων (20/100). Ο τελικός βαθμός αποτελείται από το άθροισμα των επί μέρους βαθμών.
Τα βραβεία είναι τρία,  στο πρώτο προσφέρονται 1.500 €, στο δεύτερο  900 € και στο τρίτο 600 €.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται  στο e-mail: avatsaki@venizelosfoundation.gr (Υπόψη κυρίας Αργυρώς Βατσάκη), στην ιστοσελίδα http://www.venizelos-foundation.gr,καθώς και στα τηλέφωνα 28210-56008, 28210-51555.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου